Leveransledare IT Stödfunktioner till Swedavia

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 25 januari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. Inom avdelningen drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta. 

Dina arbetsuppgifter

Leveransledaren stöttar ett specifikt område som består av ett antal leveranser/tjänster som stöttar en verksamhet. Denna roll vänder sig primärt till den verksamhet som stödjer HR, Ekonomi och Miljö. 

Som leveransledare inom leveransområdet Stödfunktioner kommer du att ha det övergripande ansvaret för att utveckla och förvalta IT-leveranser/tjänster på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga mål. Det innebär att du kommer ställa krav på leverantörer vad gäller såväl befintliga som nya tjänster, säkra implementation och förvalta tjänsterna inom området som erbjuds alla användare. Som leveransledare kommer du att arbeta med att vara bryggan mellan kravställning en och den tekniska specifikationen. Även lösningsarkitekturen för leveranserna som ingår finns inom rollens ansvar.

Programområdet Stöd omfattar alla IT-behov kopplade till verksamheterna ekonomi, inköp, HR, juridik och utbildning.  

Du ansvarar för att bevaka och följa upp leveranser av etablerade tjänster inom IT och dess servicenivåer samt bidrar i framtagande av nya tjänster. Vi har idag en outsourcad drift hos flera externa leverantörer så samordning och styrning är viktiga egenskaper. Du kommer ha ansvaret för att följa upp tjänsternas ekonomi, de resurser som tjänsten har till sitt förfogande samt de projekt som ingår. Du kommer att vara ansvarig för att tillhandahålla SLA:s inklusive hantering av resurser och prioritering av arbetsbelastning. Relationsbyggande är en viktig del, både inom IT och utanför. 

Din profil

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Förutom att arbeta med systemnära förvaltning för området kommer du under den närmaste tiden aktivt delta i verksamhetsprojekt kopplade till Swedavias stödsystem. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor. 

Vi ser gärna att du har en erfarenhet av liknande arbete från samma område och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet. Du behöver ha en god förståelse för verksamheten rollen stöttar och vilken påverkan teknologin har på funktionerna som ska utföras.

Du som söker har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande, samt ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Utöver det är det önskvärt att du har en certifiering inom ITIL Foundation 3.0. Du har erfarenhet av projektledning och leveransstyrning och lösningsdesign. Du har även goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017.