IT Project Manager till Swedavia

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 21 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på utveckling och digitalisering och kommer under några år att tredubbla investeringstakten. Allt för att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Som IT-projektledare är du en katalysator för förändringen som med hjälp av kreativa IT-lösningar bidrar till effektiva processer och att Swedavia kan klara framtidens behov och utmaningar.

Swedavia IT består av cirka 70 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Vi söker nu en erfaren och driven IT-projektledare som vill vara med och utveckla morgondagens flygplats.   

Dina arbetsuppgifter

Som IT-projektledare kommer du att få driva samt utveckla affärsverksamheten med hjälp av IT och du får leda en projektgrupp från uppstart till produktionssättning. Du kommer att arbeta i projekt som innefattar intressenter från flera olika verksamhetsområden.   

En viktig uppgift blir därför att skapa ett gott och kreativt arbetsklimat så att förutsättningar finns för alla involverade att samverka, kommunicera och som stimulerar till nytänkande. Du kommer att ansvara för att leda och styra så att projektet uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. 

Din profil

Du har en bakgrund som IT-projektledare med vana att arbeta i komplexa organisationer. Vi vill att du är en strukturerad och duktig teambuilder med god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ, affärsdriven samt ser utvecklingsmöjligheterna med IT och digitalisering. Du är målinriktad och driver arbetet framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ. Som person är du trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut även när alla inte är överens. Du ska ha god erfarenhet av och förstå IT-projektets livscykel, faser, moment, organisation och verktyg. 

Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta med IT inom olika branscher och önskvärt med erfarenhet från att arbeta med IT inom byggprojekt. Vi ser helst att du är certifierad projektledare, t.ex. PMI eller IPMA samt att du har god kännedom om metoder som PROPS, XLPM eller liknande. 

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. 

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning.

Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017.