Serviceledare IT till Swedavia - HR, Ekonomi och miljö

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT.

Swedavia driver inom IT-avdelningen ett större förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Detta program består i dagsläget av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Som serviceledare stöttar du område Stödfunktioner som består av ett antal leveranser/tjänster som stöttar verksamheten inom område HR, ekonomi, miljö.

Dina arbetsuppgifter

Som serviceledare kommer du att ha det övergripande tekniska ansvaret för att utveckla Swedavias lösningar inom ett leveransområde på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga affärsmål. Detta innebär att i en stödjande roll tillsammans med våra externa partners designa, kravställa, implementera och förvalta leveransområdets lösningar.

Som serviceledare arbetar du bland annat med att medverka i projekt/uppdrag samt är ansvarig för den tekniska kravställningen för de olika system som ingår i ansvaret. Du samverkar med kravställare inom den egna verksamheten samt våra leverantörer för att säkerställa drift och systemnära förvaltning. Vidare ingår det i tjänsten att aktivt arbeta med utveckling och effektivisering av de lösningar som stöttar verksamheten genom att kravställa vidareutveckling och nya lösningar, kritiskt granska lösningsförslag från våra leverantörer samt följa upp leveranser. Du ansvarar även för livscykelhanteringen av system och tjänster inom leveransområdet.

Din profil

Du som söker har eftergymnasial utbildning och ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Du har kunskap om ITIL samt erfarenhet av projektledning och leveransstyrning. Vidare har du dels kompetens som är unik för kompetensområdet och förståelse för de lösningar som ingår i området och dels generell kompetens inom systemutveckling för specifika system och/eller systemförvaltning generellt. Kompetens inom krav, design (arkitektur), utveckling, och/eller test är viktig för att passa i rollen. Du har även goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift.

För att göra rätt saker även under tidspress och skapa resultat är det viktigt att du har en flexibilitets- och prioriteringsförmåga. Du är en IT-generalist med helhetssyn och med kontroll på begrepp inom ditt område. Då serviceledare arbetar med affärskritiska system med stor verksamhetspåverkan är noggrannhet en viktig egenskap för att lyckas. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt.    

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017.