IT Business Analyst till Swedavia

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 25 januari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på utveckling och digitalisering och kommer under några år att tredubbla investeringstakten. Allt för att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Swedavia står inför utmanande och spännande förändringar.

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Vi söker Business Analysts som kan arbeta med våra leveranser inom alla områden. 

Dina arbetsuppgifter

Som IT Business Analyst arbetar du med den strategiska planeringen och affärsanalysen i förstudier, projekt och program innehållande IT för att optimera affärsvärdet i Swedavias utveckling. Som IT Business Analyst är du en katalysator för förändringen som leder Swedavia mot en ny framtid.  

Din roll blir bland annat att bygga det strategiska partnerskapet och samverkan med intressenter för att förstå behov, strukturer, processer och IT-system i affärsverksamheten. Proaktivt och visionärt identifierar och kartlägger du nuvarande och framtida behov, processer och best practice på marknaden för att hitta effektiva, affärsmässiga och standardiserade lösningar för att nå uppsatta affärsmål.

Du tar fram behov- och kravanalys för att översätta affärsverksamhetens behov, processer och affärsmål till kravspecifikationer och rekommenderar lösningar för att nå uppsatta mål. Du utreder, formulerar och tar fram direktiv och beslutsunderlag.

Proaktivt identifierar du möjligheter för att vinna konkurrenskraftiga fördelar med hjälp av IT och ansvarar för och arbeta med roadmapen för utvecklingen med hjälp av IT inom ditt ansvarsområde. Du planerar, prioriterar, initierar, styr och följer upp utvecklingsarbetet enligt de processer och ramverk som Swedavia förhåller sig till.

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att utveckla affärsverksamheten med hjälp av IT. Du har en bakgrund som IT Business Analyst och djup erfarenhet av att leda förändring med inslag av IT, förstudier, projekt och program. 

Du utmanar satta strukturer och processer på ett innovativt och framtidsblickade sätt och är noga med detaljerna för att få ihop en framtidsbild med kvalitet. Du har en god förmåga att vara strukturerad och hålla den röda tråden.

Du är kommunikativ, pedagogisk, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Du är målinriktad och driver arbete framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer. Som person är du trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut även när alla inte är överens. 

Du rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. 

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017.