Växjö kommun rekryterar en Tjänsteansvarig till IT-enheten!

Rekryterare
Plats
Växjö
Annonserat
den 29 januari 2017
Stängs
den 10 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. IT-enheten är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 50 medarbetare och ansvar för drift, utveckling, underhåll samt support av kommunens gemensamma IT-miljö. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.


Arbetsbeskrivning

Rollen ingår i vår nybildade Service Management grupp. Gruppen ska tillhandahålla befintliga tjänster enligt SLA, leverera nya tjänster enligt plan samt hålla en hög kundnöjdhet. Vill du vara med och bygga upp vårt nya arbetssätt för en tjänsteorienterad leverans? Vill du ingå i en IT-organisation med höga ambitioner och en strävan att alltid bli bättre? Då kan det vara dig vi söker!
Som Tjänsteansvarig ansvarar du för den sammanhållna leveransen av IT-enhetens verksamhetstjänster med kundernas behov i fokus. Våra interna processer baseras på ITIL och samarbetet mellan IT och verksamhet säkerställs via en intern styrmodell som baseras på praxis för strategisk, taktisk och operativ styrning av IT. Följande aktiviteter ligger inom rollens ansvarsområden:

  • Planera och koordinera verksamhetssystemens tjänstelivscykler i dialog med verksamhetens systemförvaltare
  • Arbeta med förvaltning, utveckling och ständig förbättring av tjänster
  • Upprätta, följa upp och ansvara för tjänstenivåer
  • Kravställa och följa upp interna tjänstenivåer
  • Säkerställa och förbättra externa parters leveranser
  • Följa upp och kommunicera mätetal internt och med verksamheten
  • Planera, följa upp och kommunicera planen för tjänsten
  • Bistå med framtagning av icke-funktionella krav vid upphandling
  • Utföra kostnadskalkyler, kostnadsoptimering och främja självbetjäning för IT-tjänsterna
  • Förbättringsarbete baserat på IT-enhetens målsättning


Till gruppens stöd finns en stark grupp av arkitekter och projektledare som omvandlar nya behov hos verksamheten till nya tekniska lösningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete som Systemförvaltare/Service manager eller motsvarande i en större IT-organisation. Du har en mycket god teknisk förståelse och utmanas av att sätta dig in i kundernas behov samtidigt som du har kontroll på våra interna tekniska tillgångar. Du har erfarenhet av processorienterad leverans av IT-tjänster med utgångspunkt i t ex ITIL eller PM3. Som person drivs du av att göra en bra leverans och strävar efter att kontinuerligt förbättras. Du har en självklar känsla av ansvarstagande och kundfokus och vågar ta initiativ till effektivisering. Du är en person med god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Det är en merit om du har en akademisk examen som systemvetare, ingenjör eller motsvarande.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en central roll där IT-enheten befinner sig i en expansiv och spännande fas. Digitaliseringen ställer krav på verksamheten gällande effektivisering och teknik i framkant. Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Kompetensutveckling är en självklar del i din personliga utveckling och du kommer omges av trevliga arbetskamrater i en kreativ miljö. De har kollektivavtal och marknadsmässiga förmåner. Du erbjuds en intressant framtid där din kompetens är en nyckelfaktor för deras framgång!


Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor om tjänsten kontakta Jenny Järgren, rekryteringskonsult på Experis IT, telefon 0470-74 55 95 eller jenny.jargren@se.experis.com. Du ansöker till tjänsten endast via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande sök därför tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!