Data warehouse-utvecklare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 februari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Pensionsmyndigheten har som mål att vara expert inom pensionsområdet och en källa till kunskap bland uppdragsgivare, allmänhet och pensionsaktörer. Detta innebär att vara ledande inom arbetet med att följa, analysera och informera om pensionssystemets utveckling och effekter för enskilda och samhälle. För att säkerställa detta utvecklar Pensionsmyndigheten idag ett datalager för att kunna skapa pedagogiska och faktabaserade rapporter och mikrodata för analyser och utvärderingar.

Vi söker nu en data warehouse-utvecklare som ska arbeta med att vidareutveckla och förvalta Pensionsmyndighetens datalager för statistik och utvärdering, dvs. myndighetens data warehouse-miljö.

Pensionsmyndighetens datalager består av Windows-miljö med Microsoft SQL-server som databashanterare samt integrationsverktyget SAS Data Integration Server. Datalagret utvecklas och förvaltas i en sammanhållen grupp som består av personer med både IT- och verksamhetsbakgrund på analysavdelningen.


Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna omfattar hela ETL-flödet från datafångst till laddning av data. I arbetsuppgifterna ingår:

 • Att analysera, designa, utveckla och implementera ETL-flöden för goda prestanda, spårbarhet, förvaltningsbarhet och säkerhet.
 • Drift och förvaltning av datalagret.
 • Utveckling och administration i Microsoft SQL Server-miljö
 • Medverka i vidareutveckling och förvaltning av datalagrets arkitektur.
 • Dokumentation för att underlätta förvaltning och användning av datalagret.
 • Ha ett nära samarbete med verksamhetens statistikansvariga, dataanalytiker och IT för att säkerställa utveckling, anpassning och krav på datalager och levererande källsystem.


Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande kunskapsnivå.

Du har erfarenhet av att arbeta med data warehouse och har dessutom erfarenhet inom något eller några av följande områden:

 • Data warehouse/ETL-utveckling och –förvaltning
 • Erfarenhet av SQL
 • Administration i Microsoft SQL Server-miljö
 • Informations- och datamodellering enligt DW-principer
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av SAS och SAS DI Studio


Egenskaper

Som person är du analytisk, drivande och prestigelös. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att driva egna arbetsuppgifter, prioritera och ta ansvar för ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid att du kan jobba i team, då arbetet bygger på samarbete mellan medarbetare med olika kompetens.
Vi ser gärna att du är van och har god förmåga att samverka med kravställare som har högt ställda förväntningar på funktionalitet och prestanda.
Det är viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, samt har erfarenheter av att dokumentera och arbeta med styrande dokument inom området.

I urvalet läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.


För mer information

För mer information kontakta Birgitta Bergman 010-454 23 67 eller Karin Kolmodin tel. 010-454 22 69

Fackliga representanter är Sara Engeroth, Saco, 010-454 33 22 och Helena Blomkvist, ST, 010-454 28 53

Sista ansökningsdag
2017-02-19