Förvaltningsledare till Swedavia IT

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 30 januari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på att skapa flygplatser i världsklass. Med digitaliseringen i fokus arbetar vi för att erbjuda attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Som förvaltningsledare är du en viktig medarbetare som utvecklar och tillgängliggör de kritiska IT-stöden för att Swedavia ska uppnå vision och mål.

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare. Enheten IT Utveckling och förvaltning arbetar med Demand Management, IT Project Portfolio Management samt IT Application Portfolio Management och är den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet.  
Dina arbetsuppgifter

Denna förvaltningsledarroll fokuserar på Swedavias stödfunktioner (Ekonomi & finans, HR, Inköp, Strategi & hållbarhet, Juridik och Internkommunikation) för att möta dagens och morgondagens affärsmål med hjälp av IT.

Din roll blir bland annat att bygga partnerskapet mellan IT och affärsverksamheten inom ditt förvaltningsobjekt. Du inspirerar, influerar och skapar trovärdighet för att till fullo likställa ITs strategi med affärsstrategin inom ditt ansvarsområde.

Proaktivt identifierar du möjligheter och arbetar med komplexa frågor för att skapa praktiska lösningar på komplicerade problem. Du arbetar med den långsiktiga planeringen, löpande prioritering och håller ihop samtliga uppdrag och aktiviteter inom ditt objekt.


Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för förvaltningsledning. Du har djup erfarenhet av att leda förvaltningsobjekt, alternativt är du en erfaren projektledare som trivs med att skapa ordning och reda och som har lång erfarenhet av att jobba i gränsen mellan verksamhet och IT.

Du är väl insatt i pm3 och blir engagerad av att utveckla ett förvaltningsobjekt som leder Swedavia mot framtiden. Du har med fördel en bakgrund med att arbeta med IT och stödfunktioner enligt pm3.

Du är kommunikativ, pedagogisk, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Som person är du trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut även när alla inte är överens.

Du är målinriktad och driver arbete framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer. Du rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017