Objekt-/Projektledare

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 februari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningen har idag valt att dela upp gränssnittet gentemot verksamheten i olika förvaltningsområden/objekt. Som objektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen inom utpekat förvaltningsområde. I rollen kommer du att bl a ansvara för och projektleda kommande releaser inom ditt område.

Aktuellt ansvarsområde består främst av SAP Ek modulen men även HR och andra systemstöd inom exempelvis utbildnings- och rekryteringsområdet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvara för ledningen av planering och implementation av beslutade changeärenden i releaser inom det aktuella förvaltningsområdet
 • Säkerställa att förvaltningsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv
 • Delaktig i koordineringsaktiviteter med andra objektledare/projektledare, linjechefer och interna samt externa grupperingar
 • Delaktig i förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom förvaltningsorganisationen
 • Eftersträva att vi uppnår målen och åtaganden som anges i förvaltningsåtagandet.
 • Övergripande ansvara för åtgärder och relaterat arbete i samband med kritiska incidenter som direkt berör förvaltningsområdet


Önskvärda kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom projektledning och/eller förvaltningsledning
 • Bred erfarenhet inom aktuellt område med inriktning på SAP Ek-system och/eller HR eller motsvarande
 • Erfarenhet av att jobba enligt en etablerad projektstyrningsmodell
 • God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete
 • ITIL-foundation certifiering är meriterande
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet är meriterande
 • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer är meriterande
 • Erfarenhet av förändringsledning är meriterande

Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra och har mycket goda ledaregenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta SektC Karin Björkström 072-350 84 28 eller AvdC Christina Olsson 070-512 05 58. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är För SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.


Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Sista datum för ansökan: 2017-02-26