IT-direktör

Rekryterare
Plats
Norrköping
Annonserat
den 31 januari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Ref:
A649655
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Vi söker nu en IT-direktör till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping. Som IT-direktör får du en unik möjlighet att vidareutveckla IT-arbetet i en av landets största myndigheter.

Kriminalvården har cirka 11 000 medarbetare och ett årligt anslag på omkring 8 miljarder kronor. IT- avdelningen består av cirka 100 medarbetare samt ett 80-tal konsulter. Vidare ansvarar du som IT-direktör för en budget på cirka 260 MSEK samt en investeringsbudget på cirka 100 MSEK.

IT-avdelningen har genomfört ett genomgripande utvecklings- och förändringsarbete med målsättning att vara en professionell IT-verksamhet, som effektivt stödjer kärn- och stödverksamheterna genom att integrera IT i myndighetens samlade verksamhet och med det omgivande samhället. IT-avdelningen har kommit mycket långt, bl. a. har ett värdegrundarbete genomförts, en ny organisatorisk struktur för att skapa effektiva team samt processorienterade arbetssätt är under införande, där Kriminalvården arbetar enligt ITIL, SAFE och PM3. Nästa steg är att bli en naturlig del av verksamheten för en digital Kriminalvård.


Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Kriminalvården är en komplex och omväxlande organisation där du i rollen som IT-direktör ansvarar för att strategiskt formulera och driva den långsiktiga inriktningen inom IT-området. Uppdraget blir att fortsätta det utvecklings- och förändringsarbete som genomförts med att effektivisera befintliga arbetssätt och metoder inom IT-området och dra nytta av de effekter detta arbete medför. Avdelningens uppdrag är att utveckla arbetet i nära samverkan med kärn- och stödverksamheterna, för att bidra till att nya digitala arbetssätt får genomslag i det dagliga arbetet. Vidare kommer du som IT-direktör ansvara och driva vidareutveckling av de plattformar, processer och arbetssätt samt att säkerställa levererans av de stora IT-utvecklingsprojekt som ingår i den centrala utvecklingsportföljen. Du kommer även att driva frågor kring resursförsörjningsstrategier inom IT-området samt tydliggöra avdelningens ansvar för all IT. Målet är att ytterligare höja IT-avdelningens leveransförmåga och därmed förbättra verksamhetsnyttan.

Som IT-direktör företräder du Kriminalvården i IT-frågor. Externt innebär det bl.a. att du bevakar och utvecklar samverkan med andra myndigheter och leverantörer. Uppdraget som IT-direktör innebär ett stort antal kontaktytor, både internt och externt vilket kan innebär resor, nationellt och internationellt. IT-direktören ingår i ledningsgruppen för Kriminalvården och rapporterar till Generaldirektören.


Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom områden Kriminalvården finner relevanta för uppdraget. Uppdraget kräver flerårig erfarenhet som chef med verksamhets- och budgetansvar samt dokumenterat god förmåga att leda andra chefer och medarbetare i en komplex verksamhet. Då Kriminalvården är inne i ett omfattande förändringsarbete som ställer krav på förändrade förhållningssätt, arbetssätt, metoder och processer är det viktigt att du med goda resultat har arbetat med och skapat samsyn kring strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete. Du har förmåga att tillföra nya perspektiv och sammanhang, identifiera problem och utvecklingsområden för att nå förväntade resultat. Det är viktigt att du har ett strategiskt förhållningssätt och att du utifrån det kan agera som förändringsledare. Med gedigen erfarenhet av ledningsgruppsarbete är du även van att tillföra dina sakkunskaper utifrån ett helhetsperspektiv. Du har med goda resultat arbetat med att utveckla och skapa både intern och extern samverkan och samarbete, för att nå verksamhetens mål. Som person är du kommunikativ och har en mycket god förmåga att på ett positivt sätt skapa en proaktiv dialog med chefer och medarbetare och andra samverkansparter och får därigenom genomslag för det frågor du driver och ansvarar för. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift, är van att hantera media och det är meriterande om du har erfarenhet från 24/7 verksamhet.

Som chef inom Kriminalvården är det självklart att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, mångfald, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du kan i handling omsätta vår värdegrund och därmed agera förebild för dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.


Ansökan

Ansök senast: 2017-02-26
Referensnummer: A649655


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1


Kontakt

Kontaktperson

Björn Torstensson
Rekryteringskonsult
070-786 00 70
bjorn.torstensson@source-executive.se

Linda Bellis
Rekryteringskonsult
070-783 96 00
linda.bellis@source-executive.se


Fackliga företrädare

Per Sunneborn
OFR/ST
077-228 08 00

Lars Jonsson
Saco-S
077-228 08 00

Christer Henriksson
SEKO
077-228 08 00


Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Kriminalvården med SOURCE Executive Recruitment AB.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du ska vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. I urvalsarbetet kommer arbetspsykologisk testning att användas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.