Enhetschef sökes till Medicinsk teknik och medicinska informationssystem!

Plats
Göteborg
Annonserat
den 1 februari 2017
Stängs
den 20 februari 2017
Ref:
2017/765
Kategori
Ledning, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik (MFT), MTMIS

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.
Om vår verksamhet

Medicintekniska produkter och medicinska informationssystem får en allt mer betydande roll i hälso- och sjukvården. Enheten Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) med 17 högspecialiserade medarbetare hanterar medicinsk IS/IT som är kopplade till avancerade medicintekniska produkter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Enheten har nära samarbete med SU:s kliniska avdelningar, bild- och funktionsmedicinska verksamheter, e-Hälsostrategiska avdelning, Västra Götalandsregionens IS/IT förvaltning och IT organisation samt leverantörer.

Enheten MTMIS är en del av verksamhetsområdet Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) som är ett kunskapsbrett verksamhetsområde inom SU med speciell inriktning mot medicinsk strålningsfysik, medicinsk teknik inklusive medicinska informationssystem (MIS). MFT bedriver verksamhet på de tre sjukhusen, Mölndal, Sahlgrenska och Östra med totalt cirka 170 medarbetare. MFT strävar efter att förstärka forskning och utveckling inom området från en redan stark bas. Vi arbetar efter Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund ”tillsammans för patienten med patienten”.

Sahlgrenska universitetssjukhuset står inför stora utmaningar inom MIS, bland annat införandet av ett nytt RIS-PACS (patientanknutet bildhanteringssystem).


Vad kan vi erbjuda?

Vi kan erbjuda dig ett arbete med en kunskapsintensiv och utvecklingsorienterad verksamhet i en tvärprofessionell miljö.


Om tjänsten

Som enhetschef leder, planerar och utvecklar du enheten tillsammans med medarbetare och övriga chefer på MFT mot uppsatta mål. Du har verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för enheten samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor. Till stöd finns stabsfunktioner för ekonomi och personal.

En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dess ansvar för MIS i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom området. I arbetet ingår därför att strategiskt och operativt utveckla förhållningssätt och klargöra ansvarsfördelning kring styrning, ledning och hantering av MIS så att en hög patientsäkerhet, verksamhetsnytta och informations- och IT-säkerhet tillgodoses. Samarbete med övriga enheter inom MFT är av stor vikt för ett lyckat resultat. Utvecklingen av enheten ska förhålla sig till Västra Götalandsregionens IS/IT styrmodell och sjukhusets IS/IT struktur.

Enhetschefen är direkt underställd verksamhetschefen för Medicinsk fysik och teknik (MFT) Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ingår i MFT:s ledningsgrupp. Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.


Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av ett framgångsrikt chefs- eller ledarskap
  • Kunskap och erfarenhet av förvaltning och regelverk kring IS/IT
  • Erfarenhet av att driva en verksamhet i förändring
  • Erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik och MIS.

För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att leda och självständigt fatta och bidra till avvägda beslut, prioritera samt delegera. Vi ser även att du som person har en strategisk och analytisk förmåga samt trivs i en miljö där strategiskt arbete kombineras med snabba ärenden med kort leveranstid.

Du är vidare en lyhörd person som har förmåga att skapa samverkan, dialog och laganda, liksom att skapa kontakter och bygga relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!


Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Kontakt

Tf Verksamhetschef, Jessica Ylvén , 076-803 24 85 eller jessica.ylven@vgregion.se
Verksamhetschef from 20/2, Annette Lövefors Daun, 070-591 28 60


Facklig företrädare

Vision, Thomas Anderson , 070-626 14 96
Saco, Magnus Eriksson , 073-625 45 23
Vårdförbundet, Berit Johansson , 070-082 36 47


Sista ansökningsdag

2017-02-20