Operativ teamleader ”IT drift och support” till Skolverket

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 februari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Den allt snabbare utvecklingen inom skolutvecklingen ställer högre och högre krav, inte bara på vår verksamhet utan också på våra IT-lösningar. Skolverket står inför stora transformationer av våra system och utveckling av våra IT-drift och supporttjänsteutbud vilket innebär att vi måste stärka vår infrastruktur. Vi utökar därför enheten ”Drift och support”, en del av Verksamhetsutvecklings avdelningen, med en nyinrättad roll som operativ teamledare.


Ditt ansvar

Som teamledare ansvarar du för att leda, styra och koordinera enheten ”Drift och support” i det operativa dagliga arbetet.  Teamet består idag av ca 45 medarbetare och kommer växa under 2017. Du koordinerar och planerar teamets arbete, ansvarar för planering och uppföljning av teamets resurser samt hanterar externa resurser vid behov.

Arbetet innebär ett tätt samarbete med övriga enheter inom avdelningen Verksamhetsutveckling, samt att du har en kontinuerlig dialog med övriga Skolverket för att fånga och säkerställa behov. Du ansvarar för att våra interna rutiner och processer efterlevs och att teamet bidrar till att utvecklas i takt med teknik och verksamhet. I rollen ingår även att i vissa fall agera projektledare samt vara delaktig i andra projekt på Skolverket. Du är även ansvarig för att incidenter löses och rapporteras samt att bakomliggande orsaker åtgärdas. Du har tillsammans med enhetschefen för ”Drift och Support” ansvar för att teamet som helhet levererar enligt uppsatta mål och krav. I rollen ingår inget personalansvar eller budgetansvar, du rapporterar till enhetschefen.


Kvalifikationer

Du skall ha:

 • relevant akademisk examen inom IT
 • god erfarenhet av miljöer med Oracle Middleware
 • minst ett par års erfarenhet av liknande befattning som teamleader eller motsvarande
 • projektledarerfarenhet
 • erfarenhet av att leda drift- och förändringsarbete av komplexa IT-miljöer
 • stor kunskap från arbetslivserfarenhet inom datacenter, server, nät, lagring, databaser, virtualisering och kommunikation
 • flytande i tal och skrift på både svenska och engelska
 • innehavare av cert i ITIL foundation i minst 1 år

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet från offentlig verksamhet /myndighet
 • erfarenhet från databasdesign och informationshantering
 • erfarenhet eller certifiering i PPS
 • erfarenhet av Scrum/Kanban

Som person är du nyfiken och lyhörd vilket gör det lätt för dig att hantera och förverkliga organisationens behov. Självklart kommunicerar du budskap och information på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt. Du har tydliga ledaregenskaper och stimuleras av att arbeta och samarbeta i ett högt tempo i en organisation i förändring. Vi vill att du är lösningsorienterad och duktig på att strukturera eget och andras arbete utifrån arbetsbelastning och tidplaner samt bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Du har lätt för att bygga relationer och hantera många kontaktytor .


Ansökan

Ansök via Skolverkets hemsida: ANSÖK HÄR 

Tjänsten är placerad på IT-avdelningen på Skolverkets kontor i Stockholm, Kungsholmen, och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 19 februari 2017.

I denna rekrytering samarbetar Skolverket med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, 08-508 954 39.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.