Lösningsarkitekt till Skolverket

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket har en ny organisation från den 1 april. Det innebär bland annat ett nytt processorienterat arbetssätt för att skapa bättre förutsättningar för verksamheten att bli mer effektiv. Ett annat led i det arbetet är mindre enheter för att möjliggöra ett närmare ledarskap. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor. Läs mer på skolverket.se.


Arbetsuppgifter

Avdelningen för verksamhetsutvecklings uppdrag och ansvar är att modernisera och utveckla Skolverket. Genom att bedriva verksamhetsutveckling sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt skapas förutsättningar för att bedriva verksamhet optimalt och med hög kvalitet så att verksamheten kan utvecklas i takt med omvärldens krav och förväntningar. På avdelningen ligger även ansvaret för Skolverkets IT-leverans.

Du kommer tillhöra enheten för systemutveckling som är en del av avdelningen verksamhetsutveckling. Enheten ansvarar för Skolverkets it-lösningar, inklusive utvecklingsmetodik och databasadministration men också för att löpande utveckla och testa it-systemen för att underlätta för externa och interna användare. Enheten består främst av arkitekter och systemutvecklare och vi behöver nu utöka med ytterligare en lösningsarkitekt. I rollen kommer du ha mycket samarbete med övriga arkitekter i Skolverkets arkitektforum samt en bred kontakt ut i övriga organisationen.

Skolverket erbjuder idag endast en liten mängd information som öppna data, målet är att kunna erbjuda mycket mer av den informationen som finns på myndigheten till externa parter genom en modern API-plattform. I rollen som lösningsarkitekt kommer du att driva arbetet med tekniken bakom skolverkets informationshantering och hur vi gör informationen tillgänglig för allmänheten som öppna data.


Kvalifikationer

Du har:

  • akademisk utbildning med inriktning mot IT
  • god förmåga att förstå komplexa datastrukturer och samband
  • god kunskap om RESTful webservices
  • god kunskap om uppbyggnad och dokumentation av API:er samt ”best practices” inom området
  • goda kunskaper inom Java-området och ramverk så som Spring, JPA, JAXB
  • kunskaper om API-användarhantering t.ex. access tokens 
  • erfarenhet av tekniker inom semantisk webb så som RDF/A och JSON-LD
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 
  • ett brinnande intresse för öppna data

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta agilt samt om du har erfarenhet från myndighetsvärlden.

I arbetet kommer du ha täta kontakter med verksamheten och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Vi tror också att du har ett strukturerat arbetssätt, gott omdöme och en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Du är självständig och har lätt för att förmedla din kunskap på ett pedagogiskt sätt.


Ansökan

Sök tjänsten via Skolverkets hemsida: ANSÖK HÄR

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2017.

I denna rekrytering samarbetar Skolverket med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, 08-508 954 39 alt. elin.hedberg@se.experis.com.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, start enligt överenskommelse, placerad på Skolverkets kontor i centrala Stockholm.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.