Verksamhetsutvecklare med ledaransvar för BI till Strategisk sjukvårdsutveckling

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 februari 2017
Stängs
den 27 februari 2017
Ref:
K-17-39036
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och göra skillnad? Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du vara med och forma den digitala agendan inom hälso- och sjukvården, och samtidigt inspirera internationell utveckling? Vi söker dig som vill jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till bättre hälsa - och vill göra skillnad på riktigt.

Just nu söker vi en person med erfarenhet av verksamhetsutveckling till Karolinskas BI-team (Business Intelligence). Du kommer förstärka gruppen genom att i en ledarroll bidra med kunskap och erfarenhet kring hur beslutsstöd och BI byggs upp och vidareutvecklas i syfte att stödja styrning och uppföljning av Karolinskas verksamhet.

Karolinska universitetssjukhuset har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv i Hagastaden.

Under 2016-2017 inför vi en ny tematisk organisation, där vi bygger verksamheten utifrån våra patienter och arbetar i interprofessionella och interdisciplinära team runt varje patientgrupp. BI-lösningar som möjliggör datadrivet beslutsfattande är en av de grundprinciper som den nya organisationen bygger på och är ett högt prioriterat område.

Ett banbrytande arbete pågår just nu kring hur vi kan samla data och analysera patienternas vård. Vi tittar på hela patientresan och utvecklar parametrar för att kunna mäta och senare påverka sjukhusets arbete, vilket är något som väldigt få sjukhus i världen har gjort framgångsrikt.


Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som ansvarig verksamhetsutvecklare leder du BI-teamets verksamhetsnära del, med ett 30-tal personer som till stor del arbetar i de verksamheter som BI-avdelningen levererar till.

Tillsammans med en teknisk ledare, som leder en IT-nära grupp om ca 15 personer, förser ni Karolinska med informations- och beslutsstöd. Modellen med en verksamhetsnära respektive en IT-nära ledare som kompletterar varandra (även kallad pm3) är en framgångsfaktor för att vår BI-utveckling ska få stark koppling till verksamheten.

I tillägg kommer du jobba nära personer på Karolinskas strategiavdelning (SSVP) samt de Operativa cheferna på sjukhuset för att klargöra verksamhetens behov av BI-stöd. Du arbetar nära med, och rapporterar till, sektionschefen för Strategiska projekt, analys och visualisering, som sitter i SSVP:s ledningsgrupp.

Dina uppgifter blir bl a att:

 • Leda och utveckla BI-teamet och dess framtida roll i Karolinskas organisation
 • Leda arbetet med:
  - att utveckla och implementera en BI-vision och strategi för Karolinska
  - att ta fram verksamhetsbehov/krav och beslutsunderlag för vidare- och nyutveckling
  - att leda/delta i arbetet med verksamhetsnära processer i syfte att säkerställa att IT-stödet uppfyller verksamhetens behov
  - att koordinera, prioritera och styra BI-teamets arbete
 • Utveckla årlig plan för BI-teamet tillsammans med IT samt löpande följa upp utfallet (inkl mål, budget och investeringsplanering)
 • Medverka i projekt/förstudier/uppdrag inom vidareutveckling och nyutveckling
 • Driva omvärldsbevakning av ovanstående ur ett verksamhetsperspektiv
 • Medverka vid upphandling av, säkra leverans från och utvärdera leverantörer och konsulter


Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.


Kvalifikationer

I dina kvalifikationer ingår bl.a:

 • Erfaren ledare som är van att arbeta i en komplex organisation i förändring
 • Förmåga att omsätta strategi till operativa lösningar
 • Mångårig erfarenhet från arbete med BI-lösningar med höga krav på säkerhet, prestanda, tillgänglighet och användbarhet
 • Förmåga att dela upp stora komplexa frågeställningar i mindre och hanterbara delar, för att successivt och kontinuerligt kunna leverera synbara resultat till verksamheten
 • Förmåga att balansera en långsiktig vision för BI-stöd med krav på kortsiktiga lösningar i befintliga applikationer
 • Analytisk förmåga att utifrån en komplex behovs- och kravbild kunna ta fram enkla, effektiva och pragmatiska lösningar
 • Akademisk examen motsvarande civilekonom, civilingenjör eller systemvetenskap
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet från sjukvård eller verksamhet med liknande krav är meriterande


Personliga egenskaper

Som person är du noggrann och ansvarstagande. Du tycker att samarbete är viktigt och är generös med att dela med dig av din kunskap.

Du är nyfiken, kreativ och gillar att ta initiativ inom ramen för gruppens mål. Du har ett stort engagemang och driv för att utveckla lösningar till nytta för verksamheten.

Du arbetar strukturerat, är analytisk och har god prioriteringsförmåga. Du känner dig trygg med att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Du är en utvecklande ledare som skapar förtroende, motivation och delaktighet hos medarbetarna i gruppen och har god förmåga att leda/coacha andra människor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Information om tjänsten lämnas av

Sektionschef Maria Holmberg Nidefelt
tel:072-582 33 83
epost: Maria Holmberg Nidefelt

Fackliga företrädare

SACO Eva Thimgren-Varenius
tel:070-420 36 86


Övrig information

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. Sjukhuset omsätter 17 miljarder och har drygt 16 000 medarbetare. Läs mer på www.karolinska.se

Sista ansökningsdatum: 2017-02-20 refnr K-17-39036

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev. Söker du en tjänst med skyddad yrkestitel ska din ansökan dessutom innehålla legitimationsbevis och i förekommande fall bevis om specialistkompetens.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.