Enhetschef

Plats
Jönköpings län
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enhet Lokal IT-service

I modern verksamhetsutveckling är IT en viktig och naturlig del av verksamheten, och i takt med att verksamheten utvecklas ökar också behovet av, och insatserna för, IT-utveckling. Den ökande digitaliseringen av vårt samhälle i stort medför att kraven på ändamålsenliga IT-lösningar ökar. Vår uppgift är att i allt snabbare takt tillhandahålla ändamålsenliga, snabba, säkra IT-lösningar med hög tillgänglighet för både verksamhet och medborgare. IT-centrum är därför inne i ett nödvändigt och omfattande förändringsarbete såväl strukturellt, metodmässigt som kompetensmässigt.


Vi söker

Vi behöver nu ersätta vår enhetschef till enhet Lokal IT-service, som är fördelad mellan tre lokalkontor i Jönköping, Värnamo och Eksjö. På den här enheten arbetar IT-tekniker med incidenter och standardbeställningar av våra användarnära IT-tjänster såsom bland annat arbetsplatser, skrivare och nätverk. Arbetet sker i nära samarbete med och på uppdrag av tjänsteägare, kundcenter och förvaltningsgrupper. Enheten består av ca 30 medarbetare samt konsulter.

Vi söker nu en chef som med tydligt medarbetarfokus ska ansvara för enhetens leveranser av tjänster och resultat utifrån fastställda mål och som vill vara med att arbeta för att bli Sveriges bästa IT-avdelning!


Vi erbjuder dig

En tillsvidareanställning på heltid.


Det här får du arbeta med

I rollen som enhetschef ingår att vara arbetsgivarrepresentant och ledare samt att delta i IT-centrums ledningsgrupp. Du ska ge förutsättningar för medarbetare att göra ett bra arbete genom att inspirera och entusiasmera till utveckling. Du har ett operativt ansvar för enhetens leveranser och arbetar för att arbetssätt och processer ständigt förbättras. Du ansvarar för personal och arbetsmiljö inom din enhet på de olika lokalkontoren, samt för att enheten följer Region Jönköpings läns policy och riktlinjer. I rollen som enhetschef leder du det dagliga arbetet via dina teamledare. Du rapporterar till områdeschefen för Kundleverans.


För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss har du en positiv framtoning, lätt för att motivera och entusiasmera dina medarbetare och kollegor, en mycket god samarbetsförmåga och en teknisk bakgrund. Du är van vid att ha personalansvar och har god erfarenhet av att leda såväl medarbetare som konsulter. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och ledarerfarenhet från IT-branschen inom komplexa IT-miljöer. Erfarenhet av att arbeta med ITIL och arbete inom matrisorganisation är också viktiga kvalifikationer. Du har adekvat utbildning inom IT från universitet eller högskola.

Att vara enhetschef hos oss förutsätter att du har goda ledaregenskaper med helhetssyn och förmåga att organisera arbetet, delegera och tillvarata allas potential samt att driva förändring. Du har god erfarenhet av att leda och facilitera avstämnings- och enhetsmöten eller motsvarande och är en mycket god kommunikatör och informatör. Som person är du strukturerad, mål- och resultatinriktad, uthållig, prestigelös och drivande. Du har god förmåga att skapa förtroende och trygghet hos dina medarbetare, och är en god lyssnare. Mycket stor vikt läggs på din personliga lämplighet.


Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Anna Jerkegren Kullberg tel. 0725-18 03 49.

Vill du arbeta med spännande arbetsuppgifter i en dynamisk IT-miljö? Välkommen att söka jobbet via länken nedan senast 2017-02-19.

Fackliga företrädare för Vision är Anna Flodin tel. 036-32 42 97 och för SACO Pekka Sirviö Strandroth tel. 036-32 65 54.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.