.NET-utvecklare till BI-teamet till Karolinska IT

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 februari 2017
Stängs
den 27 februari 2017
Ref:
K-17-170283
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och göra skillnad? Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du vara med och forma den digitala agendan inom hälso- och sjukvården, och samtidigt inspirera internationell utveckling? Vi söker dig som vill jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till bättre hälsa!

Just nu söker vi en erfaren .NET-utvecklare till vårt BI-team som kan arbeta både som BI-utvecklare och brygga mot verksamheten.

Karolinska universitetssjukhuset har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv i Hagastaden.

Under 2016-2017 inför vi en ny tematisk organisation, där vi bygger verksamheten utifrån våra patienter och arbetar i interprofessionella och interdisciplinära team runt varje patientgrupp. BI-lösningar som möjliggör datadrivet beslutsfattande är en av de grundprinciper som den nya organisationen bygger på och är ett högt prioriterat område.

Ett banbrytande arbete pågår just nu kring hur vi kan samla data och analysera patienternas vård. Vi tittar på hela patientresan och utvecklar parametrar för att kunna mäta och senare påverka sjukhusets arbete, vilket är något som väldigt få sjukhus i världen har gjort framgångsrikt.


Arbetsuppgifter:

Som .NET-utvecklare kommer du att ingå i en grupp specialister som arbetar med utveckling av DW-/BI-lösningar för Karolinska Universitetssjukhuset datalager. Du är analytisk, strukturerad, lösningsorienterad. Du har intresse och grundläggande förståelse för arkitektur, systemutvecklingens processer och flöden kring DW och ETL.

Karolinskas datalager är baserat på Microsofts BI-suit. Databaserfarenhet i allmänhet och SQL-server i synnerhet är önskvärd.

Din uppgift blir att planera och utföra utvecklingsaktiviteter vilket bland annat innebär:

 • analys av verksamhetskrav ur ett tekniskt perspektiv
 • systemutvecklingsarbete
 • design och test av lösningar
 • framtagande och underhåll av teknisk dokumentation
 • omvärldsbevakning ur ett tekniskt perspektiv
 • deltagande i större och mindre utvecklingsuppdrag och projekt


Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid.


Kvalifikationer:

I dina kvalifikationer ingår bl.a.:

 • C#/.NET utveckling och SQL server
 • Systemutveckling
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Relevant universitets- eller högskoleexamen eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
 • Minst 5 år i yrket

Det är meriterande om du även har:

 • Kunskap om databasmodellering, arkitektur och design
 • Erfarenhet av annat BI-verktyg (Tableau, QlikView, Cognos, etc)
 • Erfarenhet från sjukvård eller verksamhet med liknande krav


Personliga egenskaper:

Som person är du noggrann och ansvarstagande. Du tycker att samarbete är viktigt och är generös med att dela med dig av din kunskap. Du är nyfiken, kreativ och gillar att ta initiativ inom ramen för gruppens mål.

Du har ett stort engagemang och driv för att utveckla lösningar till nytta för verksamheten. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att analysera komplexa tekniska lösningar och att muntligt och skriftligt kommunicera resultatet. Du tycker att det är viktigt att dokumentera ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Ingela Dahn
tel:072-582 34 84
Förvaltningsledare Teknik Helén Molander
tel:076-949 45 02


Fackliga företrädare:

Visions exp
tel:08- 517 725 25
SACO Eva Thimgren-Varenius
tel:08-517 700 22


Övrig information

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. Sjukhuset omsätter 17 miljarder och har drygt 16 000 medarbetare. Läs mer på www.karolinska.se.
Sista ansökningsdatum: 2017-02-27 refnr K-17-170283