Vill du vara med och utveckla samhällets informations- och IT-säkerhet?

Rekryterare
Plats
Linköping
Annonserat
den 6 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Ref:
FOI-2017-147
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tack vare stark efterfrågan behöver FOI:s forskningsenhet Informationssäkerhet och IT-arkitektur växa ytterligare. Vi arbetar inom ett brett spektrum av delområden såsom teknik för IT-säkerhet, träning och övning inom försvar av IT-system, säkerhet i industriella informations- och styrsystem, bedömning av informationssäkerhetsrisker samt sociala aspekter av informationssäkerhet. Vi bidrar till förbättrade säkerhetslösningar och högre förmåga hos våra uppdragsgivare som verkar både i den civila och den militära domänen.

Mer information om vår forskningsverksamhet inom informationssäkerhet finns på www.foi.se/informationssakerhet


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för samhällets informationssäkerhet. Du får arbeta med forskning, expertstöd samt utbildning, träning och övning. Den centrala uppgiften är att formulera och bedriva forskning som ger mervärde för våra uppdragsgivare och som bidrar till att flytta forskningsfronten framåt. Arbetet innebär möjlighet till forskningsmeritering såsom vetenskapliga publikationer.


Din profil

Du har en civilingenjörsexamen, masterexamen eller motsvarande inom datateknik, datavetenskap, informationsteknik eller motsvarande. Du har via din utbildning eller via arbetslivserfarenhet kunskap inom något eller flera delområden inom informations- och IT-säkerhet såsom intrångshantering, skadlig kod, penetrationstester, IT-forensik, autentiseringsmetoder eller riskhantering. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Du är ansvarstagande, driven, resultatorienterad och har god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Meriterande är:

 • Forskarutbildning.
 • Erfarenhet av
  - att producera forskningsresultat såväl självständigt som tillsammans med andra.
  - att leda projekt samt att i dialog med uppdragsgivare fånga upp aktuella behov och formulera nya projekt.
  - arbete med utmaningar, metoder och tekniker avseende såväl tekniska som sociala aspekter av informationssäkerhet.
  - arbete med industriella informations- och styrsystem alternativt lednings- och informationssystem i civila eller militära tillämpningar.
  - att omsätta forskningsresultat till beslutsunderlag, systemlösningar, kurser, handböcker etc. som ger direkt nytta för uppdragsgivaren.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.


Vi erbjuder

Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och ställer krav på initiativförmåga. Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap.


Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med frågor till enhetschef Peter Stenumgaard, kompetensområdesledare Jonas Hallberg samt våra fackliga företrädare, Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2017-03-05. Märk din ansökan med Ref. nr FOI-2017-147. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommar att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.