Planeringsingenjör till Elnät

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 9 februari 2017
Stängs
den 3 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Södertälje och Nykvarns kommuner expanderar kraftigt. I samband med det behöver vi på Telge Nät förstärka och förnya elnätet. Som vår nya kollega och planeringsingenjör kommer du att hjälpa oss planera för framtidens elnät.

Planeringsingenjör Elnät på Telge Nät AB

Som planeringsingenjör kommer du att ansvara för våra långsiktiga investeringsplaner. Det gör du i nära samarbete med drift-, underhåll- och projektorganisationen, med utgångspunkt i risk- och sårbarhetsanalyser och kommunala exploateringsplaner.

Arbetet som planeringsingenjör är stimulerande och hos oss får du arbeta med eldistribution ur en nätägares perspektiv.


I dina arbetsuppgifter ingår även:

 • Övergripande förnyelseplanering, det vill säga ta fram underlag till reinvesteringsplaner.
 • Ta fram behovsanalyser och samla in underlag ur vårt GIS/NIS-system.
 • Säkerställa anläggningsdokumentation i enlighet med myndighetskrav.
 • Risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Att bedöma elnätets förutsättningar i detaljplaneprocessen och för nyexploateringar.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en initiativrik och analytisk person och som trivs med att arbeta strukturerat. Du är resultat- och lösningsfokuserad och ser nyfiket på förändringar.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta med andra, samtidigt som du hittar eget driv i självständigt arbete. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och du behöver känna dig bekväm med dem.


Krav

 • Högskole- eller civilingenjör med elkraftsinriktning eller motsvarande.
 • Erfarenhet från eldistributionsområdet inom nätplanering, projektering eller beredning.
 • Kunskap om regelverk kring elnätsverksamhet.
 • Erfarenhet av elnätsberäkningar, risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • B-körkort.


Meriter

 • Erfarenhet av elnätsplanering.
 • Kunskaper i ESA och EBR.
 • Kunskaper i Digpro (GIS/NIS).
 • Mycket goda kunskaper i Excel.


Jobba hos Telge

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. På Telge finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Fredrik Forslund, chef Nätplanering, 08-550 222 79. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, HR-specialist, 08-550 220 91. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Sara Sundvik Runne för SACO. Du når båda på 08-550 220 00.


Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.


Sista ansökningsdag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 3 mars 2017.

 
Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

 
Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.