Trygg-Hansa söker en Senior Grafisk Designer

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 februari 2017
Stängs
den 8 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Trygg-Hansa har runt 1700 medarbetare på 20 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se. Följ oss på Facebook: www.facebook.com/trygghansa och LinkedIn: www.linkedin.com/company/trygg-hansa.


Ansvarsområde

Trygg-Hansa söker en grafisk designer med fokus på att förbättra kundupplevelsen i våra digitala kanaler med mål att formge innehåll attraktivt och effektivt. Är du passionerad för färg och form, vass på gränssnittsdesign som kan ta en idé hela vägen till en implementerad tjänst/produkt? Då är det här rollen för dig!

Kommunikation och affärsaktiviteter flyttas i rasande fart över till den digitala världen; reklam, artiklar, nyheter, försäljning, serviceärenden, kundvård och krishantering sker i allt högre grad online. Det här ställer krav på designers att kunna kommunicera, leverera och formge efter de nya kraven där din främsta uppgift blir att omsätta kundinsikter och affärskrav till första klassens design.

Du arbetar självständigt med ansvaret för Trygg-Hansas digitala färg och formspråk, men är en del av ett digitalt team där frågor, idéer och lösningar bollas tillsammans. Våra digitala kanaler omfattas idag av vår webbplats med möjlighet att köpa våra produkter och logga in för att utföra försäkringsärenden. Vi har mobilappar, contentplattformar, olika digital marknadsförings aktiviteter och digitala utskick som du kommer att arbeta med för att vidareutveckla i nära samarbete med teamet som består av webmanagers, copy, projektledare, digitala specialister och front-end utvecklare. Du kommer att tillhöra ett kreativt digitalt team på marknadsavdelningen och ansvara för formspråk och grafisk digital identitet. Ett spännande uppdrag med mycket eget ansvar och omväxlande arbetsuppgifter.


Arbetsuppgifter:

 • Grafisk design och produktion - layout, typografi, bildspråk, färglära, skissteknik, kreativ skapande, produktionsprocess, från brief till presentation etc.
 • Data-driven design och användarvänlighet/UX - anpassa design och form efter målgrupp och kanal med fokus på användaren och beteendet
 • Designa content - förstå, skapa, styra och utveckla grafiskt innehåll i digitala kanaler.
 • Motion design - produktion och formgivning av rörlig bild i alla dess former - animation, video, text, bild, ljud, med mera för olika plattformar med krav på interaktivitet.
 • Responsiv design/mobil design - webbdesign med krav på mobil anpassning och responsivitet för olika enheter.
 • möjligheter.
 • Göra designuppdateringar på trygghansa.se
 • Analysera och ta nödvändiga beslut utifrån statistik och webb data
 • Genomföra och driva grafiska förbättringar på trygghansa.se
 • Öka försäljningen genom förbättringar på webbplatsens design och usability.
 • Skapa kampanjer
 • Publicera grafisk content
 • Arbeta med att göra webben mer användarvänlig med mål att flytta leads till kunder.
 • Anpassa/Implementera material från byrå


Vem är du?

Vi söker dig som har en medieutbildning inom webb, design, kommunikation alternativt arbetslivserfarenhet inom området för tjänsten. Du har arbetat i en liknande roll i minst 5 år UX på företag där digital utveckling är i fokus och är duktig på att ha en bra förståelse för kundens digitala resa - från marknadsföring till att bli kund. Du behöver vara flexibel, kreativ och kunna hantera arbetsuppgifter under tidspress. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med Content Management System - kunskaper inom b.la. webbpublicering. Vidare har du god vana av grafiska verktyg såsom Adobe Creative Cloud; Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Premier Pro, Animate, etc. Digital Publishing Solution (Adobe DPS) och Mag+, Designd, m.fl. Du behärskar svenska och engelska mycket bra i tal och skrift.

Som person är du en självgående, social, serviceinriktad och positiv person. Det är även viktigt att du är en doer med hög prestationsförmåga, samt fungerar bra i gruppsammanhang. Vidare är du duktig på visuellt arbete med webblösningar och har en allmän känsla för detaljer.


Ansökan

Trygg-Hansa samarbetar med Experis i denna rekrytering. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Sofia Huhta på 08-452 33 69 alternativt på sofia.huhta@se.experis.com. Då urvalet kommer att ske löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet via denna länk:

http://trygghansa.teamtailor.com/jobs/26306-senior-grafisk-designer?promotion=5945-trackable-share-link-experis