Trygg-Hansa söker en Digital Interaktionsdesigner

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 februari 2017
Stängs
den 8 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Trygg-Hansa har runt 1700 medarbetare på 20 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se. Följ oss på Facebook: www.facebook.com/trygghansa och LinkedIn: www.linkedin.com/company/trygg-hansa.


Ansvar och arbetsuppgifter

Som Digital Interaktionsdesigner på Trygg-Hansa jobbar du med att översätta idéer och affärskrav till prototyper och användarflöden för våra digitala plattformar.

Du är delaktig i den digitala transformationsprocessen och tar utifrån intressenters begäran löpande fram prototyper för nya digitala tjänster. Samtidigt arbetar du med att ständigt optimera våra befintliga tjänsters struktur, innehåll och användarupplevelse med avseende på att få dem lite bättre i våra kunders ögon och maximera konverteringen.

Vi börjar våra digitaliseringsprojekt med blankt papper och designar våra processer från scratch för att göra dem maximalt kundanpassade. Du kommer arbeta med att analysera våra kunders utmaningar och designa optimala lösningar allt baserat på trafik och data.

Dina leveranser består av skisser i inledande faser för att allteftersom övergå i klickbara wireframes och sedan slutlig design. Du säkerställer att ditt material är baserat på fakta och data genom att först göra ordentlig kundanalys och sedan löpande användartesta och A/B-testa.

Du kommer jobba tätt ihop med digitala projektledare, grafiskdesigner, webmaster, webcopy och analytiker för att hämta inspiration, men också löpande avrapportera ditt arbete och stämma av att det är inom ramen för förväntningarna.

Du kommer att tillhöra ett kreativt digitalt team på marknadsavdelningen med mycket ansvar och mål att leverera marknadens bästa digitala upplevelse. Ett spännande uppdrag med mycket omväxlande arbetsuppgifter.

Utöver interaktionsdesign kommer du även vara delaktig i övriga steg i utvecklingsprocessen vid behov. Exempelvis kravställning, projektkoordinering och kvalitetssäkring.


Din profil

Du har ett par års erfarenhet av att driva och utveckla digitala tjänster. Du visar stor nyfikenhet och analytisk förmåga som du omsätter i skarpa förslag på hur vi kan öka vår konverteringsgrad i digitala flöden, som handlar om försäljning, lösa våra kunders service ärenden och anmäla skador på trygghansa.se.

Du har kunskap inom best practise inom webbdesign men strävar ständigt efter att lära dig mer. Du håller dig uppdaterad kring nya Web-Standards på området. Du har intresse för psykologin bakom våra kunders agerande och drivs av att ständigt förbättra användarupplevelsen i digitala kanaler.

För att lyckas i rollen måste du ha erfarenhet av detaljdesign av digitala gränssnitt, även med mer avancerad interaktion än rena informationssajter.

Du använder agila arbetsmetoder och behöver ha en grundläggande förståelse för webbutveckling. Du har erfarenhet av att arbeta med A/B-testning och ett eller flera av områdena interaktionsdesign, servicedesign och webbanalys.


Kvalifikationer

Vi tror att du har arbetat i en liknande roll i minimum 3-5 år samt att du har utbildning inom något av områdena: interaktionsdesign, kommunikation, webb, gränssnittsdesign eller media. Vi ser gärna att du har stor vana av att arbeta nära utvecklare samt erfarenhet av grafiska verktyg som t.ex. Adobe Creative Cloud. Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda i både tal och skrift.

Som person är du en självgående, social, serviceinriktad och positiv. Det är även viktigt att du är en doer med hög prestationsförmåga, samt fungerar bra i gruppsammanhang. Vidare är du duktig på visuellt arbete med webblösningar och har en allmän känsla för detaljer. Vår verksamhet bygger på lagarbete och det krävs att du har ett transparent arbetssätt och agerar ödmjukt inför andra, samtidigt som du är mån om att vi gör vårt yttersta för att leverera värde för våra kunder.


Ansökan

Trygg-Hansa samarbetar med Experis i denna rekrytering. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Sofia Huhta på 08-452 33 69 alternativt på sofia.huhta@se.experis.com. Då urvalet kommer att ske löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet via denna länk:

http://trygghansa.teamtailor.com/jobs/26305-digital-interaktionsdesigner?promotion=5942-trackable-share-link-experis