SharePoint-administratör/ IT-infrastrukturspecialist SharePoint

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 20 februari 2017
Ref:
PSL 2017-9
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå.
Idag är vi 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Som SharePoint-administratör i gruppen Digital arbetsplats får du arbeta i en föränderlig och modern IT-miljö som kommer många användare till nytta.
Vi strävar alltid med att ligga i framkant och har precis uppgraderat våra miljöer till SharePoint 2016. Vi tittar även på möjligheten att bygga en hybridmiljö med molnet.


Arbetsbeskrivning

I rollen som SharePoint-administratör ansvarar du tillsammans med dina kollegor för plattformen såväl som applikationen SharePoint 2016, samt att denna miljö är korrekt, optimerad och uppdaterad. Du ansvarar för att teknisk dokumentation och rutinbeskrivningar för drift- och testmiljöer finns på plats och uppdateras kontinuerligt. Din tekniska expertis och ditt stöd till verksamheten, inom ditt område är mycket viktig.

I arbetsuppgifterna ingår förutom drift, även releaser av egenutvecklad kod, felsökning och i mån av tid, automatisering. Möjligheterna är också stora för dig som vill utveckla, då vi i teamet hela tiden får nya förfrågningar och utmaningar.

Du kommer att ingå i ett kompetent team med tekniker som arbetar med olika områden inom majoriteten av Microsofts verktyg. Din roll kommer ingå i området som ansvarar och förvaltar Exchange, Skype, SharePoint, Office, Windows klient, paketering, behörigheter och beställningar. I rollen som administratör av plattformen kommer du även jobba nära gruppen Infrastruktur, som ansvarar för bland annat Windows Server, Remote Desktop Services-miljöer, Active Directory (inkl. AD FS), System Center-familjen och certifikat/smarta kort.

Din arbetsplats är placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.


Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med gymnasieexamen som lägsta utbildningsnivå, vi ser gärna att dina studier haft IT- inriktning. Har du en kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap är det mycket meriterande.
Vi ser att du några års erfarenhet av att administrera, felsöka och underhålla en SharePoint-plattform 2010 eller senare. Det är viktigt att du är van att arbeta i medelstora eller större verksamhetskritiska produktionsmiljöer efter ITIL-processer och vi vill att du har erfarenhet av att samordna tekniska aktiviteter.


Vi ser att du har praktisk arbetslivserfarenhet inom flertalet av följande områden:
(ska anges i ansökan)

 • SharePoint Server (version 2010 eller senare) i en verksamhetskritisk miljö med mer än 300 användare.
 • Automatisering/Scriptande inom SharePoint
 • Patch-hantering, drift och felsökning av SharePoint 2010 eller senare
 • Windows Powershell v3 eller senare
 • Teknisk dokumentation
 • Utveckling inom SharePoint både front- och back-end (C#, jQuery, molnanpassad kod, kod för lokal serverfarm, appar)


Meriterande är även praktisk arbetslivserfarenhet inom följande områden

(ska anges i ansökan):

 • LBS (t ex Big-IP)
 • Active Directory
 • DNS
 • Active Directory Federation Services (AD FS)
 • Certifikathantering
 • Felsökning/Larmhantering I System Center Operation Manager
 • Windows Server 2012 eller senare.
 • Automatisering inom Windows Server-plattformen
 • MS- SQL


Egenskaper

Vi söker dig som är drivande och har mycket god förmåga att samarbeta med andra. Du trivs med att arbeta i ett litet team med stora utmaningar där ingen dag ser likadan ut. Du värdesätter och har lätt att hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde. Du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att arbeta självständigt och i grupp.
I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.


Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.


För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Caroline Uhrbom, tel. 010-454 20 22
Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Läs mer om it på pensionsmyndigheten: www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Välkommen med din ansökan!
Ange diarienummer PSL 2017-9 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare

Sista ansökningsdag

2017-02-20