Systemförvaltare

Rekryterare
Plats
Malmö
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

IT Malmö stad består av kommunikations/IT-avdelningen på stadskontoret samt IT-service på serviceförvaltningen. IT Malmö stad ska ge Malmö stads verksamheter en sammanhållen IT-organisation, vid såväl leverans och support som utveckling.

IT på fastighetskontoret består idag av en IT-samordnare och en IT-tekniker. Fastighetskontoret har en egen servermiljö med egna verksamhetssystem där du som systemförvaltare svarar för att systemen effektivt stödjer fastighetskontorets ansvarsområden och processer.


Arbetsbeskrivning

Fastighetskontoret har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende, offentlig verksamhet och näringsliv i Malmö. Vi planerar och bygger staden tillsammans med andra förvaltningar och näringslivet.

Din roll som teknisk systemförvaltare är att samordna livscykeln och komponenterna kring systemen såsom implementering, uppgradering, applikationer, integrationer, databaser och dokumentation. Bevaka underhålls- och supportavtal samt skriva kravspecifikationer vid systemutveckling. Viktigast av allt är att vara kravställaren och den sammanhållande länken mellan systemleverantör och verksamheten.

En annan mycket viktig uppgift är att svara för att fastighetskontorets system uppfyller Malmö stads informationssäkerhetskrav, vars riktlinjer styrs av anvisningar från stadskontoret och hanteras i ett eget IT-stöd. Du kommer att vara fastighetskontorets Informationssäkerhetssamordnare.

Som systemförvaltare ska du också medverka i projekt vid förändring av befintliga system eller vid införande av nya IT-stöd. Du kommer att arbeta med datakvalitet via kontroller av kontorets informationstillgångar samt lagringsstruktur för digitala dokument . Vidare representerar du fastighetskontoret i det kommunövergripande nätverket Systemförvaltarforum.


Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig eftergymnasial utbildning. Vi vill att du har erfarenhet av systemförvaltning, informationssäkerhet och databaser.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och förändringsarbete samt erfarenhet av debiterande försystem med egen reskontra. Har du också erfarenhet av Malmö stads verksamhet eller annan offentlig verksamhet är detta meriterande. Vidare ser vi gärna att du också har IT-teknisk grundkompetens.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du har lätt för att samarbeta konstruktivt med andra för att nå gemensamma mål. Du är också självgående och strukturerad i ditt arbete. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och att du har en god pedagogisk förmåga.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.