Vi söker sex personer till Karolinska ITs ledningsgrupp!

Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 februari 2017
Stängs
den 25 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare. Vid sidan av universitetssjukhusets vårduppdrag, ser vi forskning och utbildning, samt kontinuerlig vidareutveckling av hälso- och sjukvård, som kärnverksamheter. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av vår verksamhet. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och bedriver tillsammans med Karolinska Institutet utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning, och skapa värde för våra patienter.

Med början 2016 inför vi en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården och arbetar med flera professioner i team runt varje patientgrupp. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv. Vi söker nu dig som vill vara med och leda Karolinska Universitetssjukhuset in i framtiden.

IT och digitaliseringen av vården är viktiga komponenter i denna förändring och vi skapar därför en ny IT-organisation med utökat ansvar för IT inom Karolinska, samt stärker vårt samarbete med andra organisationer inom Stockholms Läns Landsting (SLL), nationellt i Sverige och med internationella partners.

Vi investerar kraftfullt i modern teknologi för att under de närmaste åren skapa nya och ännu bättre förutsättningar för medarbetare och patienter. Med nya system ökar vi patientens och närståendes engagemang i vården genom enkla, lättåtkomliga digitala tjänster som stödjer informationsutbyte på ett sömlöst sätt genom hela patientresan. Vård och forskning kommer arbeta mycket tätare tillsammans för att med nytt IT-stöd snabbt kunna omsätta nya forskningsrön till process- och beslutsstöd för våra medarbetare och därmed skapa ökat värde för våra patienter.

IT spelar också en viktig roll i att ta hand om all data som skapas inom olika delar av vården och genom avancerade analysfunktioner omsätta denna till operativa beslut och prediktiva riskbedömningar, vilket ytterligare stärker kvaliteten i vården och välbefinnandet för våra invånare.


Vi söker:

Chef för Infrastruktur och Drift                                        Ref-nr: K-17-170284

Chef för Information och IT-säkerhet                                Ref-nr: K-17-170285

Chef för Operativt stöd                                                    Ref-nr: K-17-170286

Chef för Strategi och Arkitektur                                       Ref-nr: K-17-170287

Chef för Lösningsarkitektur och Projektledning                Ref-nr: K-17-170288

Chef för Utveckling och Förvaltning                                  Ref-nr: K-17-170289

Vi erbjuder er en unik möjlighet att i en ledande roll vara delaktig i, och ha väsentlig påverkan på, hur vi utvecklar Karolinska IT, och IT-stödet till Karolinska och vården inom SLL!


Ansök och läs mer om de olika tjänsterna här:

http://www.jobb.sll.se/Annonslistning/?forvaltning=6&category=8&subcategory=114&friText=


Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse.


Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och erfarenhet av att leda eller arbeta i ledande roll inom våra aktuella IT-områden.


Personliga egenskaper:

Som person är du leveransorienterad, lösningsfokuserad och en prestigelös teamspelare.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.


Information om tjänsten lämnas av:

IT-Direktör Anders Jönebratt
tel:072-599 12 00
epost: Anders Jönebratt


Fackliga företrädare:

SACO Eva Thimgren Varenius
tel:070-420 3686
Läkarföreningen Yvonne Dellmark
tel:073-668 1740
Vårdförbundet Eva Håkansson
tel:073-699 8897
Kommunal Catharina Häggbom
tel:08-517 75173
Vision Marie Hammarström
tel:070-484 1286


Övrig information

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att i en ledande roll vara delaktig i, och ha väsentlig påverkan på, hur vi utvecklar Karolinska IT, och IT-stödet till Karolinska och vården inom SLL!

Sista ansökningsdatum: 2017-02-20