Sektionschef Projektledning inom IT

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2017
Stängs
den 6 mars 2017
Ref:
Af-2017/0006 5454
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Arbetsförmedlingen har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till och med 2021, i det är IT och digitalisering mycket centralt. Genom att förstå verksamheten och kombinera det med vår IT-kompetens kan vi leverera moderna och värdeskapande tjänster. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Vi söker nu en chef som vill vara med att bygga upp och leda sektionen för Projektledning inom IT.

IT-avdelningen står inför en kraftig reformation och en satsning på att bli en proaktiv partner samt möjliggörare till verksamhet och kunder. Vi strävar efter att bli en expertmyndighet med fokus på service, vilket innebär att vi i större utsträckning kommer leverera våra tjänster via digitala kanaler. Till kunderna erbjuds en mer personlig service med möjlighet att träffa arbetsförmedlare och specialister i digitala möten. Enheten Arkitektur, Portföljstyrning och Projektledning är en av IT-avdelningens sju nya enheter. Enheten är under uppbyggnad och behöver fyllas på med ytterligare en sektionschef. Enhetens uppdrag är att genom hållbar arkitektur, professionell projektledning och aktiv portföljstyrning skapa helhetssyn och säkerställa kundnytta.

Vi behöver dig på vår förnyelseresa!
Gillar du att jobba med långsiktiga mål och visa för dig själv och andra att det omöjliga faktiskt är möjligt? Brinner du för att leda förändring och vill vara med och bygga upp en ny IT-avdelning. Är du sektionschefen som ser till att vi bara driver de projekt som verkligen ger kundnytta? Då kan det här vara drömjobbet för dig.

Som sektionschef utövar du din roll genom en kombination av ledarskap av medarbetare i sektionen och din roll i enhetens ledningsgrupp. I ledningsgruppen formulerar vi visioner och mål, säkerställer långsiktigheten och skapar förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och ta ansvar. I uppdraget som sektionschef ingår budgetansvar och personalansvar för cirka 20 medarbetare samt ledning av konsulter. Målet är att bygga upp en sektion med professionella projektledare. Som chef jobbar du med ständiga förbättringar för att stärka våra projektledare och vår projektstyrningsförmåga. Som ledare är du visionär och skapar förutsättningar för delaktighet och kreativitet samt tar ansvar för att det finns rätt kompetens på sektionen. Du kommer att ha en hög grad av samarbete med chefer och medarbetare inom andra enheter, avdelningar, staber och arbetsförmedlingskontor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att projektledning. Du ska ha mångårig erfarenhet av att leda och vidareutveckla projektledare och projektledarmetodik. Du behöver ha mycket god förståelse för vad projektarbete innebär i en tid då vi går mot produktstyrning och snabbare leveranser av kundnytta. Du ska ha kunskap och erfarenhet av arbete med effekt- och nyttoberäkningar. Erfarenhet av produktstyrning och portföljstyrning är meriterande, liksom införande av mer agila arbetssätt i en organisation präglad av projektfokus.

Du har också

  • högskoleexamen eller likvärdig erfarenhet inom relevant område
  • erfarenhet av att leda IT-utvecklingsarbete utifrån agila principer
  • tidigare erfarenhet som chef och ledare i förändring
  • erfarenhet från liknande uppdrag


Du är en förnyare med kundfokus som tryggt leder i förändring, är coachande och arbetar genom andra. Som chef kan du samarbeta, bygga upp och bevara relationer samt vara visionär och inspirera till engagemang, initiativkraft och ansvarstagande. Du är tydlig, personlig och förtroendeingivande i din kommunikation. Du kan bygga en grupp med projektledare som proaktivt ser vad som behövs för att förbättra verksamheten och verkar för ständiga förbättringar. Du ser helheten - kan prioritera och integrera olika delar av verksamhet till en helhet och du är pragmatisk, utan att tappa bort den långsiktiga målbilden. Chefsrollen är en förtroendeställning. Som chef ska du vara en god företrädare för myndigheten, internt och externt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Erbjudande

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här är här av rätt anledning och vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Tillsvidareanställning, heltid. Förtroendearbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2017/0006 5454 senast 6 mars 2017. #LI-post


Kontaktpersoner för annonsen:

Christina, Nordström
Enhetschef
010-486 09 37

Marianne, Wimmerström
HR-partner
010-488 91 10

Theofania, Lazaridis
SACO
010-486 61 16

Ulf, Törnkvist
SEKO
010-487 04 46

Arne, Lundström
ST
010-486 66 98