Driven och engagerad enhetschef till enheten för IT-drift

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2017
Stängs
den 2 mars 2017
Ref:
2.3-2017-17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren ledare med förmåga att motivera och skapa engagemang? Har du erfarenhet av komplexa IT-miljöer, förändringsledning och av att bygga framgångsrika team? Då kan du vara den vi söker. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter i en spännande IT-miljö, med stora möjligheter att utvecklas i takt med trenderna. Som enhetschef på Kungliga biblioteket (KB) bidrar du till forskning och demokratisk samhällsutveckling.

Enheten för IT-drift ansvarar för utveckling, systemförvaltning och övervakning av KB:s tekniska infrastruktur med klientplattformar, nät, IT-säkerhet, lagring, servrar samt telefoni och användarsupport. Vidare ansvarar enheten för drift av egenutvecklade och inköpta system och tjänster med tillhörande applikationsförvaltning. På enheten arbetar ca 20 anställda. Enheten ingår i Avdelningen för informationssystem som stödjer såväl KB:s interna verksamhet som nationella roll. Avdelningen spelar en viktig roll i att öka digitaliseringen och förenkla tillgången till det material som KB samlar in och ansvarar för.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder, motiverar och utvecklar du medarbetarna på din enhet. Du har personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för samordning och uppföljning av verksamheten, inklusive budgetansvar. Du leder enhetens dagliga arbete och säkerställer att den innehar rätt kompetens och aktuella teknikkunskaper. Du utvecklar arbetssätt, rutiner och processer i enlighet med KB:s vision och mål. Du ansvarar även för leverantörskontakter samt inköp och investeringar för driftmiljön. Du kommunicerar både inom och utom avdelningen kring enhetens planering och leveranser. Du bidrar till avdelningens utveckling genom att delta i nätverk och följa trender och utvecklingen inom IT och digitalisering. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår tillsammans med övriga enhetschefer i avdelningsledningen.


Kvalifikationskrav

Utbildning

 • relevant akademisk examen, t ex inom system- eller datavetenskap, eller motsvarande kompetens inhämtad på annat vis


Kompetens och arbetslivserfarenhet

 • flerårig aktuell erfarenhet från chefsbefattning inom IT
 • erfarenhet av att samordna team
 • erfarenhet från förändringsarbete och av att driva utveckling tillsammans med medarbetare
 • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift


Meriterande kunskap om och/eller erfarenhet av

 • IT-produktion med höga tillgänglighetskrav
 • aktuella kunskaper inom IT-säkerhet
 • att leda team som ett tydligt stöd till verksamheter med starkt fokus på forskning och information
 • process och verksamhetsstyrning med exempelvis ITIL och PM3 eller liknade modeller
 • drift av en blandad teknisk miljö (Windows/GNU/Linux)
 • storskalig lagring
 • effektiva samarbetsprocesser med systemutveckling
 • offentlig upphandling


Som person

Vi söker dig som gillar att arbeta med IT-drift och produktion. Du tycker om och har förmåga att leda och motivera medarbetare att arbeta mot verksamhetens mål. Du är bra på att samarbeta och har förmågan att kommunicera och bygga relationer. Du visar engagemang, handlingskraft och inspirerar och har erfarenhet av att skapa och utveckla väl fungerande grupper. Vi behöver dig som är van att organisera, kan hantera flera parallella processer och gillar att lösa problem. Du har en strategisk blick och analytisk förmåga. Som ledare är du lugn och stabil. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina ledaregenskaper.


Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder? Välkommen att kontakta:

Ingemar Thun, avdelningschef, tfn 010-709 30 78
Anna Sundquist, HR-generalist, tfn 010-709 31 40

Fackliga kontaktpersoner

Märta Forsberg, ST-KB, 010-709 33 28
Hilda Androls, SACO-KB, 010-709 36 53


Urvalsfrågor

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av urvalsfrågor som en första urvalsmetod. Var därför noga med dina svar så att de speglar de krav vi har på din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-02, märkt med diarienummer 2.3-2017-17.


Om Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek och nationalarkiv tillika en statlig myndighet. Våra huvudsakliga uppgifter är att samla in, beskriva, bevara och tillhandahålla svenskt tryckt material, elektroniskt material och ljud och rörlig bild så att det är tillgängligt för lång tid framöver. Vi samordnar informationsförsörjningen till högre utbildning och forskning samt arbetar med samverkan och utveckling inom biblioteksväsendet i Sverige. Utöver detta är KB även ett humanistiskt och samhällsvetenskapligt forskningsbibliotek och en daglig arbetsplats för forskare, studenter och för ca 300 medarbetare. KB erbjuder en attraktiv arbetsplats i en stimulerande och kreativ miljö. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.


Vi undanber kontakt med annonssäljare och andra säljare av rekryteringstjänster.