Scania IT

Scania IT söker Senior Manager för området Base Infrastructure

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 13 februari 2017
Stängs
den 6 mars 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande transformering från att ha varit en traditionell tillverkare av lastbilar och bussar till att bli en komplett leverantör av transportlösningar. I denna transformeringsprocess spelar IT en avgörande roll för att tillhandhålla stabila och trygga IT-lösningar. Det är viktigt att tillvarata och kvalificera de nya möjligheter som kommer fram inom IT-industrin och att omsätta dessa i nya innovativa lösningar för Scanias verksamhet.

För närvarande pågår kraftfulla satsningar inom områdena agilt arbetssätt, cloud och open source. En grundförutsättning för det agila arbetssättet är en dynamisk IT-infrastruktur, automatisering, self service och en miljö där konsumtionsbaserade plattformsleveranser är självklara.

Alla lager inom IT-stacken kommer att utmanas för att hitta alternativa prestandasteg till många av dagens infrastrukturlösningar (t ex DB motor, operativsystem och lagringslösningar).

Du som söker har ett brinnande intresse och dokumenterad erfarenhet av IT-infrastruktur och du vill ständigt lära dig nya saker inom området. Du förstår också vikten av att utveckla dina medarbetare för framtida kompetensbehov. Du ser möjligheter med förändring och är villig att driva dessa för att säkerställa rätt lösningar framöver för Scanias administrativa IT-lösningar, liksom satsning mot digitala transportlösningar.


Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för en sektion med fyra grupper, totalt ca 60 personer, och en omsättning på ca 200 MSEK per år. Du har sju personer som är direktrapporterande till dig, fyra gruppchefer, en arkitekt samt två personer ansvariga för Data Center.
 
Sektionen ansvarar för:
 • Data Center
 • Nätverk
 • Serverplattformar upp till Hypervisor-lagret (x86 HW, Mainframe, IBM Power-plattform, VMware)
 • HPC (High Performance Computing)
 • Storage och backup 
Du är bra på att förmedla din vision, bryta ner den i tydliga mål och att arbeta i nära samarbete med dina grupper för att nå era gemensamma mål.
 
Sektionen har ett globalt funktionellt ansvar inom hela ansvarsområdet, vilket innebär styrning, samordning och samarbete med regionala och lokala siter i Europa, Latinamerika samt Asien. Inom ditt ansvarområde driver du ett konstruktivt samarbete med VW-gruppen för att säkerställa gemensamma standarder och synergier.
 
Med hänsyn till internationellt ansvar och samarbete ingår ett visst mått av resande i tjänsten.
 
Din profil
Du:
 • är en naturlig ledare som kan skapa engagemang och delaktighet inom området IT-infrastruktur
 • är orädd att tänka nytt, utmana och driva på för förändring/utveckling
 • har förmåga att leverera och tar tydligt ansvar i det du åtar dig
 • tycker ekonomi är viktigt och intressant
 • har akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
 • kommunicerar obehindrat på engelska 
Meriterande är:
 • teknisk erfarenhet
 • kunskap kring arkitektur och design inom området
 • erfarenhet av publika moln och dess integration med intern IT
 • erfarenhet av utvecklingsprojekt där du utvecklat både din organisation och tjänsteutbud
 • erfarenhet av internationella uppdrag 
Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.
 

För mer information
Kontakta Michael Müller (Avdelningschef Infrastructure Services), 070-538 29 77 eller Annica Strömgren-Carlsson (HR Business Partner), 08-553 800 43.
 
Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior. Intervjuer hålls fortlöpande under ansökningsperioden, så avvakta inte med att skicka in din ansökan.

 Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id 20170451 Senior Manager i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.