Lösningsarkitekt med fokus på integrationer

Rekryterare
Plats
Uppsala
Annonserat
den 15 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Ref:
17/15 GEF
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum.
Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån - kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.


Kyrkokansliet i Uppsala, avdelningen för gemensamma funktioner

Kyrkokansliet är en stor leverantör av IT för hela Svenska kyrkan. Vi erbjuder en rad olika tjänster så som virtuella skrivbord, e-post, system för webbpublicering, medlemsadministration och kollektregistrering.

Vi står inför ett spännande förändringsarbete på både infrastruktur- och applikationssidan. I IT sektionens stab finns en arkitektfunktion som levererar stöd till övrig IT-verksamhet genom att bland annat utveckla och förvalta riktlinjer och standards samt granska och kvalitetssäkra lösningar. Funktionen behöver nu utökas med en lösningsarkitekt som tillsammans med chefsarkitekt, verksamhetsarkitekter och andra lösningsarkitekter ska utveckla funktionen och bidra till framtidens IT-landskap för Svenska kyrkan.


Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta nära chefsarkitekten och andra lösningsarkitekter för att säkerställa att vi har en välfungerande IT-arkitektur och att våra IT-principer omsätts i praktiken.

Till att börja med kommer du att ha fokus på integrationer och andra relationer mellan befintliga system. Du arbetar nära förvaltningsledning, projektledning och verksamhetsutvecklare och stödjer dem i arbetet med att införa nya eller förändrade krav genom att omsätta verksamhetens krav på IT-stöd till en välfungerande IT-arkitektur. Du kan också ta fram processmodeller, scenariobeskrivningar och informationsmodeller. Det är också viktigt att hålla fokus på helhet och inte bara att systemet gör saker rätt utan även att systemet gör rätt saker.

Du kommer också jobba med att identifiera områden i vårt IT-landskap som orsakar problem för vår målarkitektur eller där det finns utvecklingsmöjligheter för verksamheten i form av effektivisering, synergi mellan affärsområden/kunder eller nya möjligheter.

Omvärldsbevakning i arkitekturfrågor och vidareutveckla vår IT-arkitektur och våra IT-principer är en självklar del i ditt arbete.

Du kommer också att kommunicera arkitekturfrågor med olika målgrupper och där kunna motivera, beskriva teknik- och arkitekturval samt dess konsekvenser, både för såväl beställare som systemspecialister, leverantörer och utvecklare.


Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • dokumenterad erfarenhet av IT-arkitekturfrågor
 • förmågan att göra en holistisk analys av ett IT-landskap eller en del av det och föreslå förbättringar eller nya möjligheter
 • kunskap om integrationslösningar i en "enterprise-miljö"
 • erfarenhet av att leverera funktioner i en komplex IT-miljö
 • kunskap och förståelse för ITIL-processer
 • förståelse för IT-förvaltning och dess processer
 • erfarenhet av att genomföra arkitekturgenomlysningar/utredningar
 • god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska

Meriterande är certifiering inom arkitekturområdet och/eller kunskap om:

 • Microservice-arkitektur och dess ekosystem
 • Molnarkitektur
 • IT-säkerhetsfrågor och GDPR i synnerhet
 • PM3
 • Scrum/Wenell

Som person trivs du att jobba under eget ansvar och är van vid dialog och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är strukturerad, lyhörd och prestigelös.


Tillträde: Snarast


Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av IT-chef Razvan Nutu. Han nås på telefon 018-16 96 16.

Fackliga företrädare är Liselotte Rogberg (VISION), Fredrik Nilsson Björner (Jusek) och Anders Hedman (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast 5 mars 2017. Märk ansökningen med ref.nr 17/15 GEF.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.