Scania IT

Agil förvaltningsledare som brinner för logistik!

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 20 april 2017
Stängs
den 8 maj 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar – att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär.

Vi söker nu en driven ledare med ett stort intresse för IT och agila arbetsmetoder. Du leder ett av våra utvecklingsteam som levererar system till Scanias logistikverksamhet och tillsammans jobbar ni hårt för att utvecklas varje dag. Ta chansen att bli delaktig i ett team som har en spännande och rolig resa framför sig, där du får goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och bygga kunskap om Scanias olika verksamhetsprocesser och hur de ska transformeras in i framtiden.


Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar tillsammans med ditt team för att samtliga utvecklings och förvaltningsaktiviteter blir genomförda med kvalitet och enligt kundens kortsiktiga och långsiktiga behov. I korthet innebär det följande;
  • Arbeta nära Scanias logistikverksamhet och förstå hur den fungerar och vad den behöver
  • Leda och utveckla ett våra team inom portföljen MONA Systems
  • Driva och förbättra utvecklingsprocessen för ditt team med utvecklare, arkitekter och kravanalytiker.
  • Följa upp leveransområdet som helhet och vidta proaktiva åtgärder
  • Tillsammans med övriga förvaltningsledare inom området verka för att förbättra och implementera gemensamma metoder och arbetssätt
 
Din profil
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet i roller som ScrumMaster eller förvaltningsledare samt ett stort engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla & förbättra. Du har viljan och modet att leda andra i grupp och genomföra förändringar samt ett coachande förhållningssätt och förmåga att röja hinder och skapa bra förutsättningar för andra att växa.
 
Vidare är du strukturerad, självgående och trivs med att arbeta i förändring mot en långsiktig målbild. Din utmärkta kommunikations- och samarbetsförmåga gör att du har lätt för att knyta bra kund- och användarkontakter samt inspirera och övertyga andra. Du bör ha en universitetsexamen inom IT samt ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med agila metoder för systemutveckling – exempelvis som ScrumMaster. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information
Kontakta gärna Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter), 08-553 715 16 eller Johan Palmdal (rekryterande chef), 08-553 534 30.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval sker löpande under ansökningstiden.
 
 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20170634 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.