Scania IT

Agil förvaltningsledare som brinner för logistik!

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 15 februari 2017
Stängs
den 6 mars 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar – att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär.

En av nycklarna för att lyckas på den här resan är ledarskapet. Du leder ett av våra utvecklingsteam som levererar lagersystem till Scanias logistikverksamhet och tillsammans med teamet tar ni er an utmaningar och möjligheter. Du får en god chans att utveckla ditt ledarskap och bygga kunskap om Scanias olika verksamhetsprocesser och hur de ska transformeras in i framtiden.

Är du intresserad av att få vara en del av denna resa är detta ett utmärkt tillfälle att kliva in i Scania IT´s organisation. Vi söker nu en drivande en Förvaltningsledare med ett stort intresse för agila arbetsmetoder.

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar tillsammans med ditt team för att samtliga förvaltningsaktiviteter blir genomförda med kvalitet och enligt kundens kortsiktiga såväl som långsiktiga behov. I korthet innebär det följande;
  • Förvaltningsledning inom området MONA Systems samt samarbete med pågående projekt.
  • Driva och förbättra utvecklingsprocessen för ditt team om 5-8 utvecklare, arkitekter och kravanalytiker.
  • Föra en konstruktiv och professionell dialog med våra användare och processägare
  • Följa upp förvaltningsområdet som helhet och lyfta blicken för ett proaktivt agerande.
  • Tillsammans med övriga förvaltningsledare inom området verka för att förbättra och implementera gemensamma metoder och arbetssätt.
Din profil
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har följande egenskaper;
  • Flera års erfarenhet som agil ledare, exempelvis ScrumMaster.
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla & förbättra.
  • Viljan och modet att leda andra i en mindre grupp och genomföra förändringar.
  • Coachande förhållningssätt och förmåga att röja hinder och skapa bra förutsättningar för andra att växa. 
Vidare är du strukturerad, självgående och trivs med att arbeta i förändring mot en långsiktig målbild. Din utmärkta kommunikations- och samarbetsförmåga gör att du har lätt för att knyta bra kund- och användarkontakter samt inspirera och övertyga andra. Du bör ha en universitetsexamen inom IT samt ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med agila metoder för systemutveckling. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ytterligare information
Kontakta Ann-Louise Rova (Scania rekryteringscenter)  08 553 715 16 eller Johan Palmdal (rekryterande chef) 08 553 534 30.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval sker löpande under ansökningstiden.
 
Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com. Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.