Folksam söker gruppchef till IT Beslutsstöd

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och skapa en modern Business Intelligence-organisation i ett företag där nästan varannan svensk är försäkrad? Då kan du vara den vi söker! Vi söker en chef till gruppen IT Beslutsstöd inom Folksam.


Förändringstrycket är stort och Folksam gör nu och de närmaste åren stora utvecklingssatsningar och förändringar utifrån affärskrav, legala krav och krav på ökad inre effektivitet. För IT Koncernstöd innebär det både möjligheter och utmaningar. Bland annat förändrar vi hur vi väljer att leverera våra tjänster och framöver kommer vi i större grad utnyttja våra strategiska partners i vår tjänsteleverans. Detta ställer ökade krav på oss vad gäller att planera, styra och följa upp leveranser från våra partners.


Det här gör du som gruppchef Beslutsstöd på Folksam

I rollen som gruppchef Beslutsstöd befinner du dig mitt i händelsernas centrum på Folksam! Du ansvarar för att leda din grupp i arbetet att hjälpa Folksam fatta korrekta, och väl underbyggda, strategiska och taktiska beslut med hjälp av moderna beslutsstöd. Det gör du genom att aktivt inspirera och missionera möjligheterna med Beslutstöd men också genom att i rollen som objektägare IT för Beslutsstöd aktivt styra projekt, förvaltning och partners i rätt riktning.


Du har personalansvar för gruppen vilket innebär att du arbetar aktivt med att coacha och vidareutveckla medarbetare samt att arbeta med kompetensförsörjning och -utveckling, arbetsmiljöfrågor, personaladministration och budget. Gruppen består idag av 20 personer.


Med Folksams DNA (Det Naturliga Arbetssättet) baserat på Lean och Agila metoder arbetar du självständigt inom ditt område men också i nära samarbete med övriga chefer inom avdelningen IT Koncernstöd och övrig verksamhet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar med strategiska frågor på bred front för att förflytta oss och Folksam in i framtiden.


Är du den vi söker?

Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet med leveransansvar samt vana att leda förändringsarbete. Du har flera års erfarenhet av arbete med Business Intelligence och analys och är van att agera beställare och arbeta med en strategisk partner med både onshore- och offshore-leveranser. Erfarenhet av Lean och agila arbetsmetoder är ett plus. Vidare har du en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du har en mycket god förmåga att själv strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet inom ditt område. Du brinner för att nå en synlig och mätbar effekt av ditt och gruppens förändringsarbete och du har förmågan att skapa goda relationer och se möjligheter i olika verksamheter. Du samarbetar bra med andra människor och har ett engagemang som smittar av sig och skapar delaktighet i din organisation. Du leder och inspirerar dina medarbetare samt förser dem med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du brinner för ett coachande och möjliggörande ledarskap där du inspirerar dina medarbeta och våra partners att ständigt utmana nuläget. Du tar vant plats i styrgrupper för projekt och förvaltningar.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 mars 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem och gör urval löpande.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Daniel Furmarker, Avdelningschef IT Koncernstöd, 0727-30 71 93.


Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist, 08-772 70 10, leif.blomqvist@folksam.se, Akademikerföreningen Per Hansson, 08-772 60 81, per.hansson@folksam.se och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32, mikael.a.carlsson@folksam.se.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.