IT-inköpare/Leverantörsutvecklare

Rekryterare
Plats
Uppsala
Annonserat
den 16 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Ref:
17/16 GEF
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum.
Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån - kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.


Kyrkokansliet i Uppsala, avdelningen för gemensamma funktioner 

Kyrkokansliet är en stor leverantör av IT för hela Svenska kyrkan. Vi erbjuder en rad olika tjänster så som virtuella skrivbord, e-post, system för webbpublicering, medlemsadministration och kollektregistrering.

IT-sektionens uppdrag är dels att försörja kyrkokansliet med verksamhetsstödjande system, utrustning och support inom IT-området, dels att stödja församlingar och stift genom att erbjuda gemensamma IT-system, IT-infrastruktur och relevanta ramavtal inom IT-området. Sektionen erbjuder också verksamhetssupport, felavhjälpning och utbildning inom IT-området. Systemförvaltning och drift av de gemensamma systemen är också en central och omfattande del av verksamheten.

Vi söker nu en medarbetare inom IT-inköp/leverantörsutveckling med placering i IT-sektionens stab.


Arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för inköpsarbetet och leverantörsutveckling inom IT-sektionens område. Du ansvarar för IT-inköpsprocessen från start till avslut av komplexa tjänste- och produktleveranser. Du medverkar i IT-sektionens budgetprognos och uppföljningsprocess avseende IT-sektionens optimering och effektivisering av externa omkostnader. 

Övergripande innebär rollen också att:

 • Ansvara för leverantörsstyrning och leverantörsstrategier i relation till drygt 15 strategiska och taktiska levernatörer, söka och utvärdera befintliga och nya leverantörer
 • Ansvara för arbetet med Svenskakyrkans gemensamma ramavtal inom IT-området.
 • Följa IT-marknaden och initiera upphandlingar och omförhandlingar
 • Mäta och följa upp leverantörernas leveranser genom samverkansmodellen
 • Utmana och utveckla leverantörernas proaktivitet visavi den egna organisationen för att därigenom skapa tydliga vinn-vinn situationer för båda parter 


Kvalifikationer:

 • Minst 10 års arbetserfarenhet från inköpsområdet och förhandling av komplexa tjänsteleveranser inom IT
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande
 • Mycket god förhandlingsvana och erfarenhet att självständigt driva komplexa förhandlingar från start till avslut
 • Erfarenhet att arbeta i verksamheten med IT
 • Erfarenhet att utarbeta upphandlings- och leverantörsstrategier
 • God förståelse och kunskap om leverantörsmarknaden inom IT och om marknadsmässiga leverantörsvillkor
 • God förståelse och kunskap om avtals-, köp- och immaterialrättsliga frågor inom IT-leveranser och vana att samarbeta med jurister
 • Erfarenhet och goda kunskaper från räkenskaps- och likviditetsanalys vid leverantörsutvärderingar


Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du trivs att jobba under eget ansvar och är van vid dialog och att i jobbet göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har förmåga att bygga och underhålla ett relevant nätverk både internt och externt.


Tillträde: Snarast


Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av IT-chef Razvan Nutu. Han nås på telefon 018-16 96 16.


Fackliga företrädare är Liselotte Rogberg (VISION), Fredrik Nilsson Björner (Jusek) och Anders Hedman (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.


Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast 5 mars 2017. Märk ansökningen med ref.nr 17/16 GEF.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.