FRA

Operativ Processledare till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 februari 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en operativ processledare till kontoret Drift och IT-infrastruktur på avdelningen för Teknik. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Arbetsuppgifter

Den operativa processledaren leder arbetet i våra driftsprocesser och arbetar tätt tillsammans med andra processledare och enhetschefer som ansvarar för den operativa leveransen. I tjänsten finns ett stort utrymme och mandat att utveckla och arbeta med våra processer på avdelningen med målet att skapa förutsättningar för en effektiv och robust driftverksamhet. Processledaren har en viktig roll att koordinera och processorientera arbetet över enhetsgränserna inom det egna kontoret och för den drift som bedrivs inom andra kontor.

I grunden finns ett ansvar att koordinera incidentprocessen och att driva de forum som stöttar leveransorganisationen. Processledaren säkerställer tillämpning genom uppföljning och arbetar som stöd till enhetschefer i metodik och arbetssätt samt ansvarar för att definiera och fastställa processmål för att följa prestanda avseende effektivitet och ändamålsenlighet.


Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda avrapporteringar i lägesrum
  • Facilitera workshops för process eller metodutveckling
  • Som Incident Manager koordinera och hantera större incidenter tillsammans med enhetschefer och tekniker.
  • Skriva och ta fram incidentrapporter, uppföljning av statistik och redovisning av leveranser inom drift.
  • Kravställa driftöverlämningar av system/produkter/tjänster som stöd för mottagande enhetschefer
  • Koordinera och hålla planering för drift och produktionssättningar
  • Formulera våra SLA och driftavtal, eller ansvara för metodiken kring hur vi ska arbetar med grundorsaksanalyser


Som processledare kommer du att ha många interna kontakter och i rollen är det viktigt att bygga upp ett internt nätverk. För den här tjänsten gäller primärt arbete inom kontorstid.


Du kan

Vi ser att du har någon form av högre teknisk utbildning från universitet/högskola alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Har du dessutom kompletterat din erfarenhet med utbildningar inom IT-säkerhet och/eller ledarskap är det positivt.

Rätt kandidat har sannolikt ett flertal års erfarenhet från större driftorganisationer och har arbetat med utveckling, implementering och uppföljning av processer och rutiner, med stor fördel baserade på ITIL. Vidare ska du ha god teknisk förankring och förståelse för större komplexa miljöer. Du har stor vana av självgående arbete där detaljerad styrning saknas. Att ha jobbat med driftstrategier och IT-säkerhet samt erfarenhet av drift och förvaltning är fördelaktiga meriter. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.


Du är

Som processledare förväntas du ha hög integritet, vara självgående och ha en god förmåga att samarbeta med andra. Du tar egna initiativ till nya aktiviteter och ser till att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv oavsett situation, fattar snabba beslut och visar på omdöme i avvägningar och prioriteringar. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att hålla uppe motivation och effektivitet i både med- och motgång.

Då tjänsten innefattar många kontakter både internt och externt bör du vara en tydlig kommunikatör, en serviceinriktad läggning samt bra förmåga att skapa och underhålla relationer.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

I denna rekrytering samarbetar FRA med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn-Hedberg Rekryteringskonsult på 070-727 35 00  alternativt mia@active-search.se eller Alexander Nistad Researcher på 073-330 78 21 alternativt alexander@active-search.se. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan snarast möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb