FRA

Ställföreträdande Chef till kontoret för Drift och IT-infrastruktur på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och strukturerad Chef inom Drift och IT-infrastruktur. För rätt person kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som ställföreträdande kontorschef sitter du med i kontorets ledningsgrupp och stödjer kontorschefen i dennes vardag. Du har ett eget ansvarsområde inriktat på utveckling inom IT-infrastruktur där du har leverans och personalansvar för enhetschefer och produktledare.
Du ska tillsammans med kontorschefen driva förändringsarbete och anpassa kontorets arbetssätt och kompetenser utifrån uppsatta mål samt driva leveranser utifrån de behov som ställs på verksamheten. Du ansvarar för kvalitetssäkring av kontorets verksamhet samt den löpande uppföljningen av leveransen, bland annat genom att följa upp de teknikstyrningsdomäner som kontoret har ansvar för eller levererar emot. Du förväntas att aktivt kommunicera kontorets mål, verksamhet och resultat till både medarbetare och interna beställare.

En viktig del av tjänsten är det personalansvar för chefer och ledare inom kontorsledningen som rapporterar mot ditt verksamhetsområde. Du förväntas utveckla och motivera dina medarbetare samt säkerställa att arbetsmiljön är stabil och trivsam. Du ansvarar för att goda samarbetskontakter upprätthålls med övriga kontor inom den tekniska avdelningen och FRAs övriga avdelningar.
Uppgifter inom tjänsten är omväxlande strategiska och operativa med högt tempo, ett prestigelöst förhållningssätt förväntas. Som stöd till kontorschefen räknas arbetsuppgifter som att representera kontoret vid olika möten, t.ex. informationssäkerhetsråd, lägesmöten eller olika styrgrupper. Ta fram underlag eller stötta med förberedelser och anteckningar inför kontorets ledningsgruppsmöten.


Du kan

Rätt person för tjänsten har ett brinnande intresse för ledarskap och teknik inriktat mot IT-säkerhet. Vi ser att du har en akademisk examen, gärna med teknisk inriktning, alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet från en ledande befattning med personal- och ekonomiskt ansvar, det är meriterande om du är van att leda genom andra ledare/chefer. Rätt kandidat har arbetat med verksamhetsutveckling och teknikleveranser, gärna i teknikorganisationer innehållande såväl drift- och projektverksamhet som komplexa tekniska miljöer.


Du är

Som chef är du skicklig på att leda och engagera andra mot verksamhetens mål. Som ställföreträdande kontorschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar samt visa på omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.
Rollen ställer höga krav på att du tar egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas samt har ett strategiskt och långsiktigt synsätt. Du tar stort ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt tillsammans med en administrativ förmåga.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.
Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
I denna rekrytering samarbetar FRA med Active Search. För mer information kontakta Mia Wretborn-Hedberg Rekryteringskonsult på 070-727 35 00  alternativt mia@active-search.se eller Alexander Nistad Researcher på 073-330 78 21 alternativt alexander@active-search.se. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan snarast möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb