Migrationsverket söker it-säkerhetsexpert till Systemutvecklingsenheten 3

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping
Annonserat
den 1 mars 2017
Stängs
den 21 mars 2017
Ref:
3.3.1-2017-21645
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vi söker en it-säkerhetsexpert som ska förstärka It-säkerhetsfunktionen på It-sektionen i Norrköping. It-sektionen befinner sig i en spännande förändringsfas. Vi söker nu dig som vill bidra till att driva vårt utvecklingsarbete framåt! Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett stimulerande och ansvarsfullt arbetsliv med stor möjlighet till utveckling.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom Migrationsverkets it-säkerhetsfunktion och kommer att vara delaktig i vidareutvecklingen av tjänster och arbetssätt. Som it-säkerhetsexpert kommer du att medverka till att realisera säkerhetskrav i tekniska lösningar i så väl applikationer som infrastruktur, analys och hantering av it-säkerhetsincidenter samt arbeta med identitets- och behörighetshantering. Du stödjer även it-sektionen med kontinuitets- samt krisplanering.

Du kommer arbeta med framtagande och införande av regelverk inom it-säkerhetsområdet, uppföljning och kontroll av säkerhetsnivåer samt bistå vid it-säkerhetsrevisioner. Vidare kommer du arbeta med omvärldsbevakning inom området, bidra till kompetensutveckling samt stödja utvecklingsteamen i säker systemutveckling. Du deltar aktivt i forum och andra nödvändiga grupperingar inom området.


Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.


Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom it/datavetenskap, med inriktning på informationssäkerhet/it-säkerhet, eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. Det är meriterande om du är certifierad inom it-säkerhetsområdet (CISSP, CISM, CISA eller motsvarande). Du har erfarenhet av att arbeta med it-säkerhet inom en organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med nätverkssäkerhet, logghantering, PKI/certifikatshantering, incidenthantering, behörighets- och identitetshantering samt säker systemutveckling. Har du erfarenhet av arkitekturarbete, säkerhetsprodukter, riskhantering, it-säkerhetsstandarder såsom ISO27001 eller motsvarande är även det meriterande.

Vidare ser vi det som meriterande om du har arbetat med säkerhetsgranskningar/penetrationstester. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.


Personliga kompetenser

Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Som person arbetar du bra med andra människor.


Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare, sex månader prov
Arbetstid: Kontorstider
Placering: Norrköping
Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning.


Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se. Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Jonas Elmqvist, jonas.elmqvist@migrationsverket.se.


Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2017-03-21. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover som en del i processen.

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

I samband med att du registrerar din ansökan, kommer du att få svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du fyller i frågorna så utförligt du kan och inte endast hänvisar till CV och personligt brev. Registrerade ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar beaktas inte i lika stor utsträckning som utförliga svar.

Liknande jobb

Liknande jobb