Service Delivery Manager IT Service Desk till Swedavia

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 24 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. Inom avdelningen drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.


Dina arbetsuppgifter

Vi söker en Service Delivery Manager med ansvar över förvaltningen av vår outsourcade IT Service Desk. Du arbetar i gränslandet mellan Swedavia och vår leverantör av IT Service Desk för att förse Swedavias verksamhet med en kvalitativ, stabil och kostnadseffektiv IT Service Desk.

Som Service Delivery Manager kommer du att ha ansvar för att utveckla och förvalta IT Service Desk tillsammans med vår leverantör på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga mål. Det innebär att du kommer ställa krav på leverantörer vad gäller såväl befintliga som nya tjänster, säkra implementation och förvalta tjänsterna inom området som erbjuds alla användare.

Du ansvarar för att bevaka och följa upp leveranser av IT Service Desk och dess servicenivåer samt bidrar i framtagande av nya tjänster. Vi har idag en outsourcad drift hos flera externa leverantörer så samordning och styrning är viktiga egenskaper. Du har ansvar för att följa upp tjänsternas ekonomi, de resurser som tjänsten har till sitt förfogande samt de projekt som ingår. Du är även ansvarig för att tillhandahålla SLA:s inklusive hantering av resurser och prioritering av arbetsbelastning. Relationsbyggande är en viktig del, både inom IT och utanför.


Din profil

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT-infrastruktur och tjänsteförvaltning, speciellt inom området servicedesk. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor.

Vi ser gärna att du har en erfarenhet av liknande arbete från samma område och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet.
Du som söker har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande, samt ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och IT Service Desk. Utöver det är det önskvärt att du har en certifiering inom ITIL Foundation 3.0. Du har erfarenhet av projektledning och leveransstyrning. Du har även goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift.  


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och här kan du läsa mer om Swedavia IT framtidenskarriar.se/itdata/utveckla-morgondagens-flygplatser-pa-swedavia/


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 31 mars 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb