Gruppchef med krav/testledarerfarenhet till AFA försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2017
Stängs
den 28 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.


Till vår uppdragsgivare AFA Försäkring söker vi nu en Gruppchef till avdelningen för projekt, krav och test. Avdelningen har idag 25 medarbetare och ansvarar för att förse team och projekt med kompetens inom projektledning, krav och test samt säkerställa att ändamålsenliga rutiner och verktyg finns för detta.

Du rapporterar till chefen för avdelningen projekt, krav och test. Rollen är placerad i nyrenoverade, centralt belägna lokaler i Stockholm där man sedan drygt ett år tillbaka har aktivitetsbaserade arbetsplatser.


Arbetsuppgifter och tjänsten

Som Gruppchef har du fullt personalansvar för 10 erfarna medarbetare samt ansvarar för att driva och följa upp operativt men framförallt att driva taktiska frågor som är strategiskt viktiga och prioriterade av ledningsgrupp och avdelningschef. Med din erfarenhet inom aktuellt området agerar du stöd och rådgivare till dina anställda. Du har budget- och prognosansvar över dina taktiska områden.  

I rollen ingår även att:

 • Driva arbetet med en modern kravdokumentation
 • Arbeta med att få ut TA och strukturerat kvalitetsarbete i alla team
 • Driva viktiga förbättringsområden, tex
  • En stabil och heltäckande testautomatisering (TA)
  • Testdata & testmiljöer
 • Kompetenskartläggning & breddande av kompetenser
 • Analysera behov av verktyg, samarbetspartners o dyl.
 • Delta som resurs i viktiga projekt, tex infrastrukturprojektet
 • Bistå med expertkompetens i tex inköp av nya system eller implementationsprojekt


Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område såsom ex systemvetenskap. Alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom arbete.

Du har under flertalet år arbetat i roller såsom Testledare/Kravledare med uppgifter innefattande kvalitetssäkring av mjukvara, förvaltning och leverans av IT-tjänster i agila team.  Vidare har du i tidigare roller även arbetat med förändrings- och förbättringsarbete samt även operativt implementerat dessa. Du har även ledarerfarenhet från en större IT-organisation och då gärna en agil sådan.

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av IT-säkerhet, test eller agil kravhantering.

Du talar och skriver god svenska.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är prestigelös, som har en god kommunikativ förmåga och som har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt.  Du är en naturlig ledare med en självklar känsla för ansvarstagande, kundfokus samt förmågan att inspirera och motivera andra. Du är öppen och positiv till förändring, håller dig ajour med omvärlden och förstår hur den påverkar synen på kvalitet och kvalitetssäkring. Du förstår vikten av T-kompetens och brinner för digitalisering och agilt ledarskap.

Låter det intressant? Kontakta oss!


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!

För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.

Liknande jobb

Liknande jobb