Strateg it

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Borlänge
Annonserat
den 28 februari 2017
Stängs
den 22 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att söka jobb hos oss som Strateg it med placering i Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 22 mars.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.


Om verksamhetsområdet

Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.


Arbetsuppgifter

Som Strateg it har du ett brett arbetsfält som innebär att du bidrar till att säkerställa en effektiv och ändamålsenlig användning av digital teknik inom Trafikverket.

Du arbetar med strategiska inriktningar som bygger på god verksamhetsdialog samt deltar i olika interna och externa forum samt tar del av trender och möjligheter i omvärlden och hur dessa kan nyttjas för att utveckla Trafikverkets verksamhet. Arbetet kräver därför en mycket god förståelse för behovet av samverkan internt och externt.

Du arbetar såväl med övergripande framtidsfrågor och målbilder som mera näraliggande frågor och kommunikation om dem. Du vidareutvecklar it-styrningen och kopplar den till Trafikverkets taktiska och strategiska planering för att säkerställa en effektiv och ändamålsenlig användning av digital teknik i Trafikverket och transportsystemet.


Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom it eller annan likvärdig utbildning samt mångårig erfarenhet av verksamhetsområdet.

Du har dokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete och ledning av it-drivet förändringsarbete med minst 6-8 års relevant erfarenhet från större organisationer.

Du har god kännedom om och förståelse för it-styrningsmodeller och leveransmodeller. Arbetsuppgifterna kräver en mycket god förståelse för samspelet mellan verksamhet och it.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har god förmåga att kommunicera både internt och med externa kontakter och kan påverka medarbetare och chefer i hela Trafikverkets organisation. Rollens karaktär ställer krav på en mycket god förmåga att utreda, analysera och värdera olika alternativ. Stora krav ställs också på förmågan att samarbeta brett över organisationen och självständigt driva arbete.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som medarbetare i Trafikverket har du ett kund- och resultatorienterat arbetssätt och tar dig an dina arbetsuppgifter med engagemang och ansvarstagande. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö för dig själv och dina kollegor.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.


Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.


Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-03-22


Kontaktpersoner

Avdelningschef Anne Grön, 010-124 2821
ST Arne Gradin, 010-125 7264
Saco Kjell Israelsson, 010-125 7225

Liknande jobb

Liknande jobb