Systemutvecklare till SSAB, Oxelösund

Rekryterare
SSAB
Plats
Södermanlands län, Stockholms län, Östergötlands län, Oxelösund
Annonserat
den 28 februari 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SSAB är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. SSAB erbjuder produkter utvecklade i nära samarbete med kunderna, för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 45 länder och produktionsanläggningar i Sverige och USA. SSAB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm. www.ssab.com

Till Special Steels IT-avdelning söker vi en strukturerad och serviceinriktad systemutvecklare till avdelningen för produktions och underhållssystem med placeringsort Oxelösund.


Arbetsbeskrivning

Du kommer att få kvalificerade uppgifter inom utveckling av applikationer och systemlösningar. Arbetsuppgifterna kommer att variera men tyngdpunkten kommer att ligga på att ansvara för nyutveckling och förvaltning av stålverkets produktionsplaneringssystem och tillhörande stödsystem

Vi värdesätter kunskap i Fortran, VMS och relationsdatabaser samt inom Microsofts utvecklingsplattform där vår utveckling bygger på Visual Studio (C#), vi hanterar transaktionerna med Biztalk och våra applikationer täcker alla verksamheter från order till faktura.

Du förväntas också att aktivt arbeta tillsammans med verksamheten för att förstå vad som pågår och som påverkar våra systemplattformar.

Du kommer att ingå i beredskapsgruppen för de affärskritiska systemen som behöver 24/7 drift.


Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning på högskolenivå inom IT och systemutveckling.

Du är en driven utvecklare inom och av verksamhetskritiska system med höga krav på tillgänglighet och driftsäkerhet samt systemering inom olika metoder och modeller. Har lätt att förstå andras behov, är lösningsorienterad och ska vidare ansvara för en Service Manager-roll.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad, serviceinriktad, pedagogisk och uppskattar att stå inför nya utmaningar. Du kommunicerar budskap och information på ett enkelt, tydligt och inspirerande sätt i skrift och tal både på svenska och engelska. Du är duktig på att lyssna in idéer, föra en dialog om olika lösningar i syfte att ta fram den bästa lösningen för SSAB. Samtidigt är du driven och har lätt för att se och få ihop en helhet i ett större sammanhang.


Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten att få vara med och bidra i en IT organisationen som både är lokal i Oxelösund men som också ingår i Special Steels globala IT organisation för att säkra vårt bidrag i SSABs mål och visioner.


Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar SSAB med Experis, en del av ManpowerGroup. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Experis rekryteringskonsult Marie Gutke på 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@se.experis.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb