Vi söker en IT-strateg

Plats
Kalmar
Annonserat
den 1 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Ref:
A658318
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Digitaliseringen berör alla samhällssektioner och involverar såväl regionförbundets olika verksamhetsområden, som ett flertal andra aktörer och samarbetsparter.

Rollen som IT-strateg inneär att stödja och driva såväl regionförbundets som andra aktörers insatser inom ramen för länets regionala digitala agenda. Att driva processer i komplexa miljöer är en stor del av arbetet. Du förväntas överblicka och samordna olika insatser så att Kalmar län kan ta tillvara digitaliseringens möjligheter för samhällsutveckling på bästa sätt.

Arbetet innebär att i dialog med olika aktörer genomföra utredningar och förstudier samt skriva beslutsunderlag och rapporter inom ämnesområdet, vilket förutsätter en viss omvärlds- och intressebevakning. I jobbet ingår också att bistå kollegor inom regionförbundets olika verksamhetsområden med din kompetens för att digitaliseringens möjligheter ska kunna tas tillvara på bästa sätt.

Detta kräver ett aktivt deltagande i såväl nationella som regionala och lokala sammanhang där din roll blir att se till helheten och färdriktningen i de enskilda besluten och insatserna. I arbetet ingår även att företräda regionförbundet i ett antal interna och externa styrgrupper.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från systemvetarutbildning alternativt systemarkitektutbildning, eller annan relevant utbildning motsvarande minst 180 högskolepoäng. Du har erfarenhet från ledande arbete inom såväl drift som strategiska uppgifter inom ämnesområdet. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper om olika systemstöd och IT-utvecklingsarbete, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du är analytisk och har en god pedagogisk förmåga, vilket innebär att du kan besktiva komplicerade sambans på ett begripligt sätt. Vi värdesätter en god samarbetsförmåga.

Körkort B krävs.


Anställning och omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
tollträde senast, efter överenskommelse


Ansökan

Välkommen att ansöka senast 207-03-26 via Offentligajobb.se

Referensnumer: A658318


Om regionförbundet

Regionförbundet i Kalmar län har en politisk styrd organisation med ca 80 anställde, som atbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län.

Oranisationen är offentligt finansierad och ägs av länets 12 kommuner samt landstinget. Vi erbjuder nätverk, samordning och ekonomiskt stöd för att uppnå konkreta mål som gagnar den regionala utvecklingen. Genom ett snabbt och flexibelt arbetssätt utvecklar vi nya metoder för samarbete mellan olika aktörer, både regionalt, nationellt och internationellt. 

Regionsförbundets kansli finns på Nygatan 34 i Kalmar. Arbetsplatsen erbjuder en utvecklande och en stimulerande miljö där många olika kompetensområden möts. Vår arbetsplats präglas av öppenhet, personligt ansvar och respekt för varandra.

Liknande jobb

Liknande jobb