SKB söker Operativ informationssäkerhetssamordnare

Rekryterare
Vattenfall
Plats
Stockholm, Oskarshamn eller Östhammar
Annonserat
den 1 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen.
 
Enheten IS-IT ger stöd till verksamheten via tillhandahållandet av säkra och effektiva IT-lösningar genom att tillgängliggöra och vidmakthålla befintliga informationssystem samt införa nya system och tjänster i enlighet med verksamhetens behov.
 
Till enheten söker vi nu en operativ informationssäkerhetssamordnare som ansvarar för att företagets och verksamhetens IT- och informationssäkerhetsrelaterade kravställning realiseras via de IT-tjänster enheten tillhandahåller.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Säkerställa att IT-lösningar lever upp till den kravbild på SKB:s verksamhet som ställs utifrån informations- och IT-säkerhet
  • Genomföra förstudier, utredningar och utbildningar
  • Delta i projekt utifrån företagets projektstyrmodell med expertroll inom IT och informationssäkerhet
  • Kommunicera med linje- och projektverksamhet samt övriga interna och externa intressenter och där medvetandegöra vikten av informationssäkerhet


Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant universitetsutbildning eller motsvarande kunskap/ erfarenhet samt flerårig bakgrund inom IT- och informationssäkerhet. Du bör vidare ha arbetat med Ledningssystem för Informationssäkerhet (LIS), i synnerhet ISO 27001 och 27002. Meriterande är erfarenhet från kärnteknisk och forskningsverksamhet, strukturerad riskhantering och djupledsförsvar enligt zonmodell (defence in depth).
 
I din roll har du förmågan att lyfta dig till rätt systemnivå och på så sätt finna säkra och effektiva lösningar som passar in i den omgivande arkitekturen. Du är snarare en erfaren kravställare och lösningsarkitekt än en teknisk utförare.
 
Som person är du resultatinriktad, strukturerad, lösningsorienterad och drivande samt har stor social förmåga. Du kan pedagogiskt översätta och förklara komplexa informationssäkerhetsrelaterade frågeställningar för verksamheten. Du har stor förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör vara duktig på att ha ordning och reda samt kunna skapa engagemang och motivation i en grupp.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär resor till SKB:s samtliga tjänsteställen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vid rekrytering genomförs drogtest och registerkontroll. Körkort B är ett krav.
 
Placering: Stockholm, Oskarshamn eller Östhammar.


I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services (HRS) på Vattenfall.
 
För mer information om tjänsten, kontakta Charlotte Korssell, 070-682 68 98.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Anna-Karin Claeson, 073- 08 53 289.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 08-459 85 29, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.
 
SKB anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling.
 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 mars 2017 via länken nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb