API Delivery Manager till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 11 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. Inom avdelningen drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Molnbaserade REST API:er är ett satsningsområde inom leveransområdet Information Management och i samband med denna satsning etablerar man denna nya roll, API Delivery Manager.


Dina arbetsuppgifter

Som API Delivery Manager inom leveransområdet Information Management kommer du att ha det övergripande ansvaret för att utveckla och förvalta API-plattformen och API:er på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga mål och även förenkla vardagen för API-konsumenter genom att guida dem till rätt API:er. Det innebär att du kommer ställa krav på och förstå behoven hos våra partners likväl inom organisationen. Det är även ett viktigt inslag i ditt arbete att samverka med API-arkitekt, informationsarkitekt, leveransteamet för API (både i utveckling och förvaltning) och utvecklings-, förvaltnings- och projektledare.  

Du ansvarar för att bevaka och följa upp leveranser av tjänsten API inom leveransområdet Information Management och dess servicenivåer samt bidrar i framtagande av nya API-tjänster. Vi har idag en outsourcad drift hos flera externa leverantörer så samordning och styrning är viktiga egenskaper. Du kommer ha ansvaret för att följa upp tjänsternas ekonomi, de resurser som tjänsten har till sitt förfogande samt de projekt som ingår. Du kommer att vara ansvarig för att tillhandahålla SLA:s inklusive hantering av resurser och prioritering av arbetsbelastning.  

Relationsbyggande är en viktig del, både inom IT och utanför.


Din profil

I ditt arbete är det viktigt att förstå affärsmodellen bakom API-plattformen och att på en övergripande nivå förstå API-ekonomin, REST API:er och informationshantering.

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor och är kommunikativ, social och serviceinriktad.  

Du som söker har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande, samt ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Utöver det är det önskvärt att du har en certifiering inom ITIL Foundation 3.0. Du har erfarenhet av projektledning och leveransstyrning och lösningsdesign. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.   


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och här kan du läsa mer om Swedavia IT http://framtidenskarriar.se/itdata/utveckla-morgondagens-flygplatser-pa-swedavia/.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 31 mars 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb