Lösningsarkitekt som vill jobba med ny teknik

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 mars 2017
Stängs
den 23 mars 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren lösningsarkitekt som vill att ditt arbete ska synas för fem miljoner människor? Attraheras du av möjligheten att driva förbättringsinitiativ med den senaste tekniken på ett ansvarstagande bolag som verkligen satsar på IT? Uppskattar du att utbyta kunskaper med andra arkitekter? Vi söker nu en lösningsarkitekt till avdelningen IT Kundnära i Skanstull, som vill vara drivande i att erbjuda Folksams kunder det excellenta kundmötet.


IT Kundnära behöver ligga i framkant i den tekniska utvecklingen och förstå kundens ändrade beteende för att bidra till att skapa en marknadsfördel för Folksam. Vi har en stor utmaning i att modernisera informations- och processtöd i hög takt, samtidigt som vi konsoliderar system och levererar för att möta verksamhetsbehov. Vi stödjer hela koncernen och måste hantera ökade tvärfunktionella krav. Vi behöver vara nyfikna på och testa olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing och utveckling för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt.


Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam i Skanstull

På IT Kundnära ansvarar du för realisering av lösningar för att uppfylla inkomna krav och behov på våra leveranser samt för att säkerställa att framtagna lösningar ligger i linje med vår målarkitektur och systemstrategi. Mer specifikt arbetar du med lösningsarkitektur för integration mellan Folksams olika försäkringssystem och dokumenthanteringssystemet, informationsmodellering och viss kravinsamling samt att bidra till design av lösningar.


I arbetsuppgifterna ingår även lösningsarkitektur för hur den tekniska plattformen hanterar och behandlar informationen. Du har även ett nära samarbete med övriga arkitekter inom avdelningen. Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen som vårt arbetssätt och du medverkar löpande till att säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas.


Är du den vi söker?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av utveckling och arkitektur inom digital tjänsteutveckling i en agil miljö, helst inom en större organisation. Vi ser även att du har examen från universitet/ högskola eller motsvarande samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.


Krav är hög kunskap om:

Java, HTML/CSS/JavaScript, XML, XSLT, SQL, REST, Json, JMS, Linux, Git och Jenkins.

Meriterande är kunskap om: 

funktionell programmering, Java 8, JUnit, Akka, Play Framework, Sbt, Mockito, NoSQL, ElasticSearch, Kibana, AFP (bildformat), PDF, NGINX, RHEL (RedHat Enterprise Linux), Testautomatisering, Cucumber och Sonar.


Då kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet behöver du vara kommunikativ och van med att vara i dialog samt kan skapa bra relationer med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har även mod att agera efter egen övertygelse när så behövs. Vi ser även att du kan ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitekturarbetet inom området på ett effektivt och självständigt sätt med ett starkt engagemang som smittar av sig i arbetsgruppen.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 23 mars 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Henry Molander, gruppchef Dokumenthantering, 08-772 72 11, henry.molander@folksam.se


Fackliga företrädare:

FTF Leif Blomqvist, 08-772 70 10, leif.blomqvist@folksam.se, Akademikerföreningen Pekka Mårtensson, 08-772 63 11, pekka.martensson@folksam.se,
Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32, mikael.a.carlsson@folksam.se.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

 

Liknande jobb

Liknande jobb