Lösningsarkitekt Business Intelligence

Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2017
Stängs
den 16 augusti 2017
Ref:
Af-2017/0010 1142
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till och med 2021, där IT och digitalisering ligger mycket centralt. Genom att förstå verksamheten och kombinera det med vår IT-kompetens kan vi leverera moderna och värdeskapande tjänster. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.


Brinner du för att använda datadriven analys för att skapa verksamhetsvärde och kundnytta till, arbetsgivare och arbetssökande samt övriga intressenter? Vill du vara med och hitta den bästa lösningsarkitekturen för att realisera intressenternas krav som därigenom påverkar hela myndighetens prioriteringar i olika datadrivna satsningar?

Just nu är vi intresserade av dig som har modet, drivet och engagemanget att vara med på Arbetsförmedlingens spännande förnyelseresa. Det är nu det händer och tillsammans med erfarna och duktiga kollegor och ledare får du vara med och ta ansvar för att hitta de bästa lösningarna inom Data Warehouse och Business Intelligence. Vågar du anta utmaningen?


Arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt för Business Intelligence (BI) inom Information Management (IM) på IT-avdelningen arbetar du nära verksamheten och tillsammans med områdesarkitekten säkerställer du att utvecklarna inom både Back-End (datalager) och Front-End (beslutsstöd) följer och arbetar efter framtagna riktlinjer och strategier. Din roll blir viktig i dialogen med utvecklarna i tekniska frågor samt med kravanalytikerna i dialogen med intressenterna. 

För att vara framgångsrik i denna roll förväntas du realisera krav med beaktande av en kostnadseffektiv målarkitektur bestående av traditionellt Datalager (Data Warehouse), modern Big Data teknologi, Extract Transform Load (ETL) verktyg, rapporteringsverktyg, avancerad analys och Geographical Informations Systems (GIS).

Genom ditt ledarskap och teknikkunskap inspirerar och entusiasmerar du övriga medarbetare till att sträva mot datadrivet beslutsfattande och påvisar möjligheter med ny teknik. Tillsammans letar ni ständigt efter förbättringsmöjligheter, implementerar förändringar och säkerställer att effekten blev den avsedda.

I ditt ansvar ligger att realisera intressenternas behov av analys, både i förvaltning och i projekt. Coacha utvecklare inom arkitektur, teknisk vägledning och support samt driva och delta i diskussioner med analytiker och utvecklare. Utveckla lösningar tillsammans med datalager- och beslutsstödsutvecklare. Vara delaktig i att skapa och delta i ett fantastiskt lag med en framtida datadriven kultur


Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har ett brinnande intresse för datadriven analys
 • är en självgående och målinriktad förnyare med kundfokus samt har en välutvecklad förmåga att coacha andra
 • är visionär och inspirerar till engagemang, initiativkraft och ansvarstagande
 • är tydlig, personlig och förtroendeingivande
 • trivs att arbeta i team och att dela med dig av din kunskap till andra
 • är en god företrädare för myndigheten, internt och externt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Du har erfarenhet av:

 • Avancerad Analys
 • Big Data eller Business Intelligence
 • arkitektroll inom Avancerad Analys, Big Data eller Business Intelligence i komplexa organisationer med stora datavolymer
 • olika modelleringstekniker såsom Star-schema, Anchor eller Data Vault etc
 • dataintegritet och datasäkerhet
 • prediktiv analys och visualisering samt av både strukturerad och ostrukturerad information
 • att leda möten och att presentera lösningar och idéer inom projektteam och för intressenter
 • relevant högskoleutbildning och/eller flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter


Meriterande

 • högskoleexamen inom Data, Fysik, Matematematik, Systemvetenskap eller motsvarande
 • god kunskap om parallella datamiljöer och Massive Parallell Processing (MPP)-lösningar
 • erfarenhet av ETL-verktyg samt Master Data Management
 • erfarenhet av agil utveckling

Anställning tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.
Läs om vår organisation och uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se/ledigajobb

Ansök med CV och brev märkt med diarienummer Af-2017/0010 1142, klicka här, senast den 17 mars 2017. Urval sker löpande så var gärna snabb med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04 
Fackliga företrädare Arne Lundström ST 010-486 66 98 Theofania Lazaridis SACO 010-486 61 16 Ulf Törnkvist SEKO 010-487 04 46.

Liknande jobb

Liknande jobb