IT-säkerhetsansvarig

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en mycket central roll med kanske ett av Sveriges mest spännande jobb inom IT-säkerhetsområdet. Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet och kan bidra till att vidareutveckla vår IT-säkerhet i takt med omvärlden och den snabba utvecklingen inom området.


SOM IT-SÄKERHETSANSVARIG är du ansvarig för IT-säkerhetsfrågor inom verksamhetssystem, infrastruktur och arbetsplats samt för IT-kontinuitetsplanering. Du ska vara länken mellan IT och leverantörer samt övrig verksamhet på Riksbanken. Du kommer att ansvara för kravställning, uppföljning samt stödja IT och verksamheten i IT-säkerhetsfrågor. Du kommer att driva och leda specifika säkerhetsprojekt. I rollen ingår även att agera IT-säkerhetsarkitekt och ta fram övergripande säkerhetsarkitektur inklusive lösningsförslag.

I din roll som IT-säkerhetsansvarig ingår att omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet och vara del i att ta fram strategier inför framtiden. Detta kan även innebära deltagande i vissa internationella forum.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har minst 10 års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete. Du ska ha kunskap och erfarenhet inom applikationsutveckling, applikationsförvaltning, IT-infrastruktur och nätverk samt arbetat med kravställning på IT-säkerhetsområdet. Du har också erfarenhet av outsourcing och riskhantering. Även kunskap om gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet. Du har mycket god förmåga att tala och skriva på både svenska och engelska.

Det är meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med kravställning på leverantörer, projektledning och kontinuitetsplanering. Arbete inom offentlig sektor är också meriterande. Även kunskap om IAM (Identity Access Management) och Certifikatshantering/PKI är meriterande. Vi ser gärna att du har någon certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP, CISM eller motsvarande.

SOM PERSON är du strukturerad, initiativtagande, mål- och resultatorienterad. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 26 mars 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa IT-chef Ulrika Pilestål 08-787 03 20. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter. Vi har outsourcat drift och Servicedesk till Evry och vi köper även i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. IT-verksamheten består också av visst systemutvecklingsarbete, främst inom integrationsområdet, samt systemförvaltning. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.

Liknande jobb

Liknande jobb