GIS-specialist till Swedavia

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholms, Uppsala
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 5 april 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia står i en stark tillväxt de närmaste åren. Tillsammans skapar vi framtidens flygplatser och gör Swedavia till en attraktiv plats att arbeta på. Vi präglas av öppenhet och mångfald och vi har förtroende och respekt för människors kunskap och egna förmåga - samt för deras vilja att ta ansvar. Som anställd i Swedavia får du vara med och utveckla organisationen inom Fastighetsutveckling och utveckla den digitala flygplatsen. Du får vara en del av en verksamhet som präglas av kreativitet, innovation och kunskapsdelning och bidra till ett digitalt värdeskapande i Fastighetsutvecklingen. Att arbeta på Swedavia innebär att arbeta i en flexibel arbetsmiljö med högt tempo och i en föränderlig verksamhet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en utvecklande tjänst med hög genomslagskraft på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Dina arbetsuppgifter

  • GIS-specialisten förvaltar och utvecklar GIS-miljön inom så kallat Geografiskt IT och är en naturlig part i den expansiva digitala utveckling som Arlanda står inför vad gäller geoteknik-området. Det pågår en produktutveckling inom enheten vad avser visualisering ”Byggnader”, geografiska analyser, simuleringar. En helt ny plattform är upphandlad för att utveckla morgondagens GIS/GIT-funktioner.

Vidare hanterar och bearbetar GIS-specialisten geografisk data samt är expertstöd vid utformning av kartor. I GIS-specialistens roll ingår att bevaka teknikutvecklingen inom GIS-området, samordna och inventera verksamhetens behov av geografisk information samt upprätta kravspecifikationer inför upphandlingar.

Du kommer även ansvara för att optimera den digitala utvecklingen och förvaltningen av vårt systemstöd inom GIS. Du arbetar målinriktat för att uppfylla kraven för långsiktigt hållbara fastigheter över Swedavias samtliga tio flygplatser. Tjänsten innebär många kontakter med både interna och externa aktörer.

Utbildning
Civil- eller högskoleingenjör inom GIS/GIT. Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör och har som minst några års yrkeserfarenhet.

Din profil
En grundförutsättning är att du har goda kunskaper och bred erfarenhet inom CAD/Revit, Civil 3D, SQL, ArcGIS och 3D-modellering. Meriterande är erfarenhet av geodatatekniska mätningar, laserskanning, transformeringar av koordinatsystem samt plushöjder. Vi ser gärna att du även har arbetat med neutrala filformat (GML) och eventuellt en del projekteringsledning

Som person bör du kunna agera självständigt och hantera rollen som kravställare. Arbetet innehåller många kontakter både internt och externt varför du behöver vara bra på att bygga relationer och ha god kommunikationsförmåga. Du är bra på att samarbeta med andra och trivs med att arbeta i grupp. Du gillar att tänka i nya banor samt att driva utvecklingsarbeten.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar Swedavia med Experis Engineering. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Håkan Kempel 073-021 18 33 eller maila hakan.kempel@se.experis.com.

Vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb