FRA

Driftig Systemingenjör med inriktning Linux

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 26 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med drift och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som systemingenjör hör du till Avdelningen för Teknik och arbetar i huvudsak med systemintegration, systemadministration och drift av främst Linuxbaserade system med uppgift upptäcka, spåra och förhindra IT-angrepp inom Cyberområdet.

Arbetet är till stor del serviceinriktat och du arbetar mycket självständigt med hög grad av kommunikation och samarbete med operatörer och användare av aktuella system. Arbetet kan även innefatta enklare utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer. Du förväntas även delta aktivt vid utveckling av nya förmågor.

Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Du har ett genuint intresse för och goda konfigurationskunskaper i Linux. Du har även god kunskap av drift, systemintegration och produktförvaltning av Linuxbaserade system i komplex miljö

Vi ser att du har eftergymnasial utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har 2 års arbetserfarenhet av systemintegration och drift, då gärna från en större driftorganisation med övervakning, lagring, backup eller automatisk konfigurering. Även viss erfarenhet av virtualiserade miljöer baserade på Windows är meriterande. Har du arbetat aktivt med IT-säkerhet i en Enterprisemiljö är det en fördel.

För tjänsten krävs att du har B-körkort samt skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad och har förmågan att ta egna initiativ i arbetet. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills resultat uppnåtts. Du behöver därför vara flexibel och självgående, men samtidigt vara bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Avdelningen för Teknik har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peter Ohlman på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-03-26.

Liknande jobb

Liknande jobb