IT Manager Mill Services

Rekryterare
BillerudKorsnäs
Plats
Gävle, Skärbacka, Frövi, Grums
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

 

Vi söker nu en engagerad och driven IT Manager till vår IT-organisation med placering i Gävle, Skärblacka, Frövi eller Grums.

IT avdelningen är en centraliserad funktionsinriktad serviceorganisation som supportar hela BillerudKorsnäs koncernen internationellt. IT är organisatoriskt i Drift, Support och System, och vi har ett CIO Office som stöd för att hantera avtal, metoder och PMO. Vår IT-drift är i huvudsak intern i våra datacenter, men en allt större del hanteras också via moln-lösningar. Vi utvecklar och förvaltar system och objekt ihop med verksamheten enligt PM3 modellen och har i år lanserat en ny ledningsmodell för att hantera förbättringsåtgärder.

Om tjänsten 
Som IT Manager Mill Services kommer du att ansvara för den systemgrupp som handhar våra bruksnära objekt/system där du är IT's objektägare. Du kommer bli involverad i digitalisering och andra möjligheter som är på väg att omdana IT inom process- och produktionsmiljön. Viktiga kontaktytor förutom IT-avdelningen kommer vara produktion, automation, underhåll och de olika bruksledningarna.

Ditt team består totalt av 8 medarbetare, både systemförvaltare och specialister, men även en grupp som är fokuserad på ett specifikt bruk och leds av en gruppchef underställd dig. Till din och gruppens hjälp finns dedikerade projektledare som hjälper till att införa teknik och systemförändringar. Du har budget och utbildningsansvar för din grupp som är placerad på de olika produktionsorterna inom BillerudKorsnäs, vilket gör det viktigt att fysiskt närvara på dessa ställen med jämna mellanrum, men även kunna hantera att leda på distans.

Avsedd placeringsort för tjänsten är Gävle, Frövi, Gruvön eller Skärblacka och arbetet förutsätter en del resor. Du kommer att rapportera till Head of Business Delivery.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT-området, eller motsvarande dokumenterad utbildning/kompetens, som har erfarenhet av liknande arbete i en produktionsnära IT funktion.

Vidare ser vi följande som meriterande:

  • Vana att leda och styra medarbetare och grupper, inklusive tidigare erfarenhet att leda på distans (någon form av "satellitorganisation").
  • Kunskap eller erfarenhet inom produktions- eller processindustri, gärna papper/kartong/massa.
  • Kunnig i modeller och metoder inom IT och IT-utveckling (typ PPS, PM3, Scrum m.m.).
  • Erfarenhet, gärna diplomerad, av projektledning och portföljhantering.

Körkortsbehörighet B samt goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift) är ett krav.

Personliga egenskaper
Arbetet som IT Manager hos oss förutsätter att du har en god förmåga att leda, entusiasmera och motivera din personal som är placerad lokalt på olika orter. Det är viktigt att nyttja befintlig personal på ett optimalt och kostnadseffektivt sätt samtidigt som gruppen har en rimlig arbetsbelastning, därför är lyhördhet och taktisk känsla vital för rollen. Vidare är du entusiasmerande i kontakter med verksamheten och du har en god förmåga att kommunicera, knyta kontakter samt samarbeta med andra människor. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är drivande, bla identifierar och fokuserar för att nå mål, samtidigt som du tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång.

Att vara ett föredöme både för sin grupp och som ledare är ett naturligt förhållningssätt på BillerudKorsnäs. Hos oss kommer du att trivas och utvecklas om du delar vår värdegrund: tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sten Tynander, Head of Business Delivery. Sten.Tynander@billerudkorsnas.com, 026-151154.

Välkommen med din ansökan senast den 2 april!

Liknande jobb

Liknande jobb