IT-ansvarig

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 28 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ESSVE är marknadsledande i Norden på infästningslösningar till bygg- och verkstadsindustrin. Företaget grundades 1970 och sedan 1994 ingår ESSVE i B&B TOOLS-koncernen. I dag har Essve 225 medarbetare och egen verksamhet i tio länder. Huvudkontoret är lokaliserat i Kista.

I nära samarbete med byggare och industrikunder tar Essve fram innovativa lösningar som underlättar kundernas arbete och ger bestående resultat. Investeringstakten i produkt- och tjänsteutveckling är hög och har varit starkt bidragande till ESSVEs snabba tillväxt i Norden och i ökande grad på övriga marknader i Europa samt Kina.

Utvecklingstakten ökar stadigt där digitaliseringen och flexibilitet blir allt viktigare. IT får mot denna bakgrund en allt mer central roll för att understödja högt ställda ambitioner på den fortsatta utvecklingen av ESSVE.

Till huvudkontoret i Kista söker vi dig som är mogen att driva utvecklingen av morgondagens IT-stöd som

IT-ansvarig                                                     
Rollen som IT-ansvarig är ny hos Essve. Som funktionsansvarig ges många möjligheter att vara med och påverka, att sätta processer och bygga upp en långsiktig och hållbar IT-struktur. Ditt ansvar blir att leda och ansvara för att driva IT-verksamhet som stödjer ESSVE-koncernens affärsverksamheter. Stora delar av drift och utveckling av ESSVEs IT- och ekonomifunktion är utlagd till ett gemensamt koncernbolag men behovet av att bli en tydligare och bättre kravställare och förbereda oss inför framtida större förändringar har lett fram till behov av ett mer dedikerat ansvar. Du ingår i vår Finance-avdelning och rapporterar till CFO och kommer arbeta vid Essves huvudkontor i Kista. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvara för att utveckla bolagets IT-miljö såväl praktiskt som strategiskt
  • Ansvara för upphandlingar och strategiska partnerskap med leverantörer
  • Ansvara för att processer, rutiner och instruktioner följs upp, utvecklas och utvärderas
  • Ansvara för att initiera och driva projekt för att säkerställa en god IT-miljö
  • Ansvara för att översätta verksamhetsbehov och utveckla och föreslå lösningar
  • Ansvara för leverans av IT-tjänster, såsom support, drift och utveckling
  • Ansvara för den långsiktiga strategiska IT-planen för koncernen
  • Ansvara för att ta fram budget och investeringsunderlag samt att ansvara för att de samma följs

Din profil
För att lyckas i rollen som IT-ansvarig tror vi att du har ca 5 års erfarenhet av en bred IT-roll och är beredd att ta nästa kliv i ditt yrkesliv. Du har en relevant akademisk utbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande förvärvade kunskaper.
Vidare har du erfarenhet av marknadsledande affärssystem och är van att arbeta med de flöden som finns i ett handelsbolag eller liknande. Vi vill att du har erfarenhet av att koordinera och leda projekt, oavsett om det är inom IT eller ett annat område.

Som person är du strukturerad och målmedveten och ditt tankesätt är analytiskt. Vi ser gärna att du har förmågor som gör dig till en potentiell ledare: du har ett helhetsperspektiv, är kommunikativ, pedagogisk och drivande.

Vi erbjuder
För rätt person erbjuds en unik möjlighet att från en central roll med många kontaktytor utveckla en mycket viktig funktion för företaget. ESSVE är ett svenskt, entreprenöriellt företag vars kultur kan beskrivas som lättsam, rak och hjärtlig. Det är nära till ledningen och man kombinerar teknisk förståelse med ett starkt kommersiellt fokus och stolthet över varumärket, och man brinner för att utveckla innovativa infästningslösningar för marknaderna i norra Europa.   

Frågor/ansökan
I denna rekrytering samarbetar ESSVE med PROXIMO. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Iréne Lavesson, 070-378 08 36 eller e-post irene.lavesson@proximo.se.

Varmt välkommen med din ansökan med CV och brev så snart som möjligt då urvalsprocessen kommer att ske löpande. Vi kan enbart ta emot din ansökan via www.proximo.se. Sista ansökningsdatum är 2017-03-28.

Liknande jobb

Liknande jobb