FRA

FRA söker juniora infrastrukturutvecklare inom Linux

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 7 april 2017
Ref:
16 321:4081/16.x
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven utvecklare till arbetet med att utveckla och förbättra den gemensamma IT-infrastrukturen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som junior infrastrukturutvecklare kommer du att ingå i en enhet på 15-20 personer med olika kompetenser. Tillsammans tillgodoser ni verksamheten med djup och bred kunskap och utvecklar FRAs infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. Du kommer att vara delaktig under hela projektcykeln, från kravställning och design till överlämning mot våra driftenheter. Tyngdpunkten för denna tjänst kommer vara att bygga system, plattformar och tjänster.

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad.

Du kan
Rätt person har bred teknisk kunskap samt bra kunskap inom minst Linux i enterprise-miljö. Hur du har förvärvat din kompetens spelar mindre roll. Du har minst 1 till 2 års erfarenhet från att i en enterprise-miljö arbetat med driftsatta system samt varit delaktig i att utveckla miljön. Du bör kunna uppvisa konkreta erfarenheter av projekt eller uppgifter som berör ovanstående arbetsområden samt kunskaper inom ditt specialistområde. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Puppet.

Har du kunskap inom informationssäkerhetsområdet och lätt för att lära dig ny teknik, ser vi det som positivt. Meriterande är om du har arbetat med automatisering, övervakning, central managering, backup eller IT-säkerhet. Är du dessutom van att arbeta med scriptning i form av t.ex. Shell script såsom Bash, Perl eller Python, är även det meriterande.

Dina språkkunskaper är goda i både svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska.

Du är
Vi ser att du är en driven person som tar stort ansvar för din uppgift. Du visar på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du har ett genuint intresse för IT och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad och tycker om att lösa komplicerade problem, du har även förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Du har lätt för att kommunicera med andra i både mindre och i större grupper. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
I denna rekrytering samarbetar FRA med Active Search. För mer information kontakta Eric Öholm Rekryteringskonsult på 073-507 99 93  alternativt eric@active-search.se eller Alexander Nistad Researcher på 073-330 78 21 alternativt alexander@active-search.se. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan snarast möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb