FRA

Är du vår nye infrastrukturutvecklare med inriktning Linux?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 7 april 2017
Ref:
16 321:4082/16:x
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren utvecklare för ett långsiktigt arbete med att utveckla och förbättra FRA:s gemensamma IT-infrastruktur. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som infrastrukturutvecklare kommer du att ingå i en grupp på 15-20 personer med djup teknisk kunskap och stor erfarenhet inom olika områden. Ni utvecklar verksamhetens infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. I det dagliga arbetet arbetar du oftast i en mindre grupp med varierande sammansättning av kompetenser. Du kommer att vara delaktig under hela projektcykeln, från kravställning och design till överlämning mot våra driftenheter.

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad.

Du kan
Rätt person har bred teknisk kunskap samt avancerad kunskap inom Linux, integration och IT-infrastruktur. Hur du har förvärvat din kompetens spelar mindre roll. Du har minst 4 års erfarenhet från att i enterprise-miljö arbeta med att driftsätta system samt varit delaktig i att utveckla miljön. Du ska kunna uppvisa konkreta erfarenheter av projekt eller uppgifter som berör ovanstående arbetsområden samt kunskaper inom ditt specialistområde som är Linux.

Har du kunskap inom informationssäkerhetsområdet, erfarenhet av lagring och backup och lätt för att lära dig ny teknik, ser vi det som positivt. En fördel är om du har arbetat med automatisering, övervakning, central managering eller IT-säkerhet. Är du dessutom van att arbeta i projektform, översätta komplicerad teknik till managementnivå eller arbetat med scriptning i form av t.ex. shell script såsom Bash, Perl eller Python, är även det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Puppet.

Dina språkkunskaper är goda i både svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska.

Du är
Vi ser att du tar stort ansvar för din uppgift, du visar på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du har ett genuint intresse för IT och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad och har förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Vidare är du analytisk och tycker om att lösa problem. Du har lätt för att kommunicera med andra i både mindre och i större grupper. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

I denna rekrytering samarbetar FRA med Active Search. För mer information kontakta Eric Öholm Rekryteringskonsult på 073-507 99 93  alternativt eric@active-search.se eller Alexander Nistad Researcher på 073-330 78 21 alternativt alexander@active-search.se. Intervjuer sker löpande så skicka din ansökan snarast möjligt.

 

Liknande jobb

Liknande jobb