Polismyndigheten

Polismyndigheten söker IT-forensiker till Sundsvall

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 22 mars 2017
Ref:
A105.786/2017
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-forensiker till region Nords forensiska sektionen med placering i Sundsvall

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbe-tare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polisregion Nord består av fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Väs-ternorrland och Jämtland. Region Nord har drygt 2000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Som IT-forensiker inom regionala forensiska sektionen är du placerad i Sundsvall och är en del av IT-forensiska gruppen med medarbetare i alla reg-ionens polisområden.


Arbetsuppgifter

Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier. Den huvudsakliga uppgiften är att söka, säkra, analysera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare som t.ex. datorer, mobiltelefoner och kameror. Du kommer också att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång.

Du kommer att bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Mycket goda IT kunskaper genom relevant utbildning inom IT-forensik eller har motsvarande IT-forensiska kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Körkort med B-behörighet

Det är meriterande om du har:

 • Polisutbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med datornätverk och olika operativsystem
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med forensiska programvaror
 • Erfarenhet av IT-forensiskt och/eller utredningsarbete
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Polisiär och/eller IT-forensisk utbildning
 • Etablerade kontaktnät inom IT

Personliga egenskaper

 • Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp och samarbeta med både externa och interna parter
 • Du är utvecklingsorienterad, har intresse för den snabba teknikut-vecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg
 • Du är strukturerad och analytisk, ser mönster och samband i komplex information
 • Du är pedagogisk, kan på ett begripligt sätt förklara komplexa sam-band
 • Du har stor integritet och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Mer information om uppdraget lämnas av Björn Nilsson tfn 010-568 17 25 eller 070-300 67 99

Facklig företrädare
Fackliga företrädare från SACO-S, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14


Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga be-tyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till registrator.nord@polisen.se
Märk din ansökan med ref.nr A105.786/2017 i mailets ärendemening.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 mars 2017!