Systemarkitekt och systemutvecklare

Plats
Västerås
Annonserat
den 7 mars 2017
Stängs
den 10 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolan bidrar till att kompetensförsörja samhället genom att göra det möjligt för arbetsliv och individer att utveckla sin kompetens och synliggöra sina kvalifikationer.

Vårt huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens.

Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar inom yrkeshögskolan, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna. Vi främjar även validering i utbildningarna.

Vi ansvarar även för frågor som rör utbildningar som ligger utanför yrkeshögskolan - konst- och kulturutbildningar och vissa tolkutbildningar inom folkbildningen.

Myndigheten utövar tillsyn och hanterar klagomål på de utbildningar som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi granskar även utbildningarnas kvalitet, framställer statistik och följer upp utbildningars resultat.

Vi är också nationell samordningspunkt för EQF (European Qualifications Framework) som ska göra det lättare att jämföra utbildnings- och yrkeskvalifikationer inom EU.

Myndigheten finns på två orter, i Hässleholm och i Västerås där vårt huvudkontor är placerat. Myndigheten har totalt 100 medarbetare.


Organisatorisk placering

Vi söker medarbetare till flera roller inom enheten för IT. Enheten som utgör myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor utökar den egna kompetensen med resurser för utveckling. Enheten består idag av 4 anställda och ett antal inhyrda konsulter. Medarbetarna rapporterar till enhetschefen.


Om tjänsten och arbetsuppgifter

Myndigheten står inför ett antal projekt med utveckling av webbplatser och IT-stöd. Detta är bland annat kopplat till myndighetens förändrade uppdrag, ”En stärkt yrkeshögskola - ett lyft för kunskap”. Vi erbjuder i detta spännande arbetsuppgifter inom systemarkitektur, configuration management, utvecklingsledning, webbutveckling, gränssnittsutveckling, backendutveckling och integration.

Personerna vi söker kommer att arbeta i ett nystartat utvecklingsteam med utveckling och förvaltning av myndighetens IT-stöd. IT-stöden avser webbplatser, e-tjänster och verksamhetssystem för handläggning. IT-enheten arbetar både med nyutveckling utifrån myndighetens förändrade uppdrag, samt med ständiga förbättringar och förvaltning av befintliga lösningar. I allt IT-arbete står verksamhetens behov i fokus. Strategin inom IT är standardisering, enhetlighet och hög kvalitet. I det dagliga arbetet sker samverkan med övriga medarbetare på myndigheten samt med inhyrda konsulter.


Krav på utbildning och erfarenhet

Krav är att du har eftergymnasial utbildning och minst 5 års erfarenhet av systemutveckling inom Microsofts plattformar. Du bör även ha erfarenhet av att ha arbetat som utvecklare med CMS. Myndighetens systemmiljö består av:

  • .NET (C#, VB, WCF, Webforms)
  • SQL-server, SP, Reporting och analysis services
  • Episerver, HTML, CSS, browsers, javascript, IIS
  • Microsofts utvecklingsmiljö, Visual studio
  • JIRA, Teamcity, Subversion, Nant
  • Sharepoint, Office 365, W3D3

Meriterande är att förutom av ovanstående även ha erfarenhet av att leda utveckling och implementation av komplexa systemlösningar. Du kan i detta ha arbetet som systemarkitekt, lead develeoper, teknisk projektledare eller scrum-master. Du kan ha erfarenhet av configuration management, domändriven och testdriven design samt erfarenhet av att ta fram krav, specifikationer och tekniska rapporter. Det är även positivt om du tidigare arbetat med beredning och estimering, eller med enhetstester, systemtest och testautomation.


Vi söker dig som

Vi söker medarbetare för flera olika arbetsuppgifter i ett nystartat team för utveckling och förvaltning av webbplatser och system enligt ovan. Vi kommer att bemanna teamet med ett antal personer med varierande kompetenser som kompletterar varandra. Du är välkommen med din ansökan och en motivering till vilken plats i teamet som skulle passa för dig.

Som person drivs du av ansvarstagande och engagemang, har god förmåga att kommunicera och att arbeta mot goda resultat. Du har ett positivt förhållningssätt, gott omdöme och ett bra bemötande i kontakter såväl inom som utom organisationen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid. Myndigheten tillämpar provanställning.


Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson tel. 010-209 01 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-ansvarig Åsa Grönhaug på tel. 010-209 01 34. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Sven-Owe Eriksson, tel 010-209 01 19 och för ST Jonas Svensson tel. 010-209 01 76.

För mer information gå in på myh.se


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 10 april 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb